Tırnak batıkları yaşam kalitemizi etkiler!
Mersin Sondakika

Tırnak batıkları yaşam kalitemizi etkiler!

Dr. FOOTCARE El Ayak Bakım Merkezi sahibi Gülsu Gençay, “Tırnak batıklarında en büyük sorun ızdırap veren ağrıdır” dedi.
Bu haber 2021-10-29 22:34:53 eklenmiş

 

Tırnak batıkları yaşam kalitemizi etkiler!

 

Dr. FOOTCARE El Ayak Bakım Merkezi sahibi Gülsu Gençay, “Tırnak batıklarında en büyük sorun ızdırap veren ağrıdır” dedi.

 

 

 

EDA SAPAN

 

Gençay, “Tırnak ayak sağlığımızın ve estetiğinin önemli bir parçasıdır. Son derece acı veren tırnak batıkları önemli derecede yaşam kalitemizi etkiler. En çok ayak başparmaklarda olmakla beraber tüm tırnaklarda batık gelişebilir” diye konuştu.

 

Dr. FOOTCARE El Ayak Bakım Merkezi sahibi Gülsu Gençay, “Tırnak batması ve tırnak şekil bozuklukları bilinçli tanı tedavi yöntemleri ile önüne geçebileceğimiz bir sorundur” dedi.

 

Gençay, “En çok ayak tırnağının kendi genetik yapısıyla oluşan şekil bozukluklarından kaynaklanan bu problem; ayakların aşırı terlemesi, ayak yapısına uygun olmayan ayakkabı seçimiyle, usulsüz yapılan pedikür işlemleri sonucunda da gelişebilir. Tırnak mantarı gibi bazı tırnak hastalıklarının tırnakta oluşturduğu şekil bozuklukları da tırnak batıklarının yine en sık sebepleri arasındadır. Tırnakların hatalı ve çok dibinden içe kıvrık kesilmesi tırnak batığı gelişimini kolaylaştırır. Ayağa dışarıdan gelen darbeler, özellikle sporcularda sık karşılaştığımız travmalar tırnak batığının sık sebepleri arasındadır. Gebelik döneminde de ayakta oluşan ödem ve şişlik, kilo alımı tırnak yatağında bası oluşmasına ve batık gelişmesine yol açan diğer sebepler arasındadır.  Tırnak batması tırnak yatağında gelişen tümörlere bağlı gelişebileceği için mutlaka dermatoloji uzmanınca değerlendirilme yapılması önerilir.

 

Tırnak batıklarında en büyük sorun ızdırap veren ağrıdır. Batıkla beraber gelişen bakteriyel ve mantar enfeksiyonunun da tedavisi batık tedavi edilmedikçe zorlaşır. Ağrı ve şişlik ayakkabı giyinmesine engel olacak boyutlara ulaşabilir” diye konuştu.

 

TIRNAK BATIĞI TEDAVİSİ

 

Gençay, tırnak batığı tedavisinde çok sayıda yeterli sonuç vermeyen veya uygun olmayan yanlış tedavi yöntemlerinin mevcut olduğuna vurgu yaptı.

 

Gençay, “ Pedikür Batık tırnağı kesinlikle tedavi etmez. Tırnak batmasında tedavi nedene yönelik olarak seçilmelidir. Amaç tırnağa zarar vermeden kalıcı olarak tırnak batmasının düzeltilmesi olmalıdır. Batık tırnağı olan hastalara yapılan önemli bir yanlış ise tırnağın bütün olarak çekilmesidir. Bütün olarak çekilen tırnak ne yazık ki aynı şekilde batık olarak geri çıkacaktır. Tırnak batması ve tırnak şekil bozukluklarında tırnak yatağını şekillendirebilen lazer yöntemi ayrıca kanama olmasına engel olarak yaranın hızlı iyileşmesine yardım eder. Tırnak yatağı lazer ışığı ile düzeltilerek hem tırnağın düzgün olarak çıkması hem de bir daha batmamasını sağlamaktadır. Hasta günlük yaşamına hemen dönebilmekte tam iyileşme 7-10 günü bulmaktadır. Tırnak batmasında tüm Dünyada bilinen oldukça pratik ağrısız ve basit bir diğer yöntem olan tüp (protez-gutter) uygulamasında ise ortalama 10 gün süren tedavi sonucunda batan tırnak yatağındaki iltihap geriler ve doku iyileşir. Ayrıca diğer bir geçerli yöntem olan ilaç uygulaması(fenolizasyon yöntemi),ağrısız dikiş atılmadan yapılan ortalama beş dakika süren bir yöntemdir. Tekrarlama oranı %5 gibi çok düşüktür. İşlem sonrası günlük işlere devam edilebilen en geçerli yöntemlerden biridir. Tırnak batması ilerleyen zamanlarda tırnak şeklinde ilerleyici şekil bozukluğu yaratabileceğinden dermatoloji uzmanlarına danışılarak en pratik en geçerli tedavi yöntemleri tercih edilmelidir” şeklinde konuştu.


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder