Gözlükçüler göz sağlığına dikkat çekti!
Mersin Sondakika

Gözlükçüler göz sağlığına dikkat çekti!

8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, göz sağlığının dikkate alınması gerektiğine dikkat çekerken, internet üzerinden yapılan lens ve gözlük satışlarının sağlıklı olmamasından dolayı, Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklandığına vurgu yaptı.
Bu haber 2021-10-29 21:52:30 eklenmiş

 

Gözlükçüler göz  sağlığına dikkat çekti!

8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, göz sağlığının dikkate alınması gerektiğine dikkat çekerken, internet üzerinden yapılan lens ve gözlük satışlarının sağlıklı olmamasından dolayı, Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklandığına vurgu yaptı.

YELENA AKPINAR

Başkan Yakan, “Reçeteyle satışı yapılan görmeye yardımcı malzeme olan optik cam, çerçeve ve kontakt lenslerin satışı,  sadece optik müesseselerinden yapılması gerekiyor. İnternet üzerinden yapılan satışlar,  Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklandı ve bunu gözlük ve lens kullanıcılarına anlatarak,  bu konulara azami olarak dikkat etmelerini sağlamamız gerekiyor” dedi.

8.Bölge Mersin Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, “ Yaklaşık 1280 yıllarında icadı yapılan gözlük, ülkemizde sağlık bakanlığı tarafından görmeye yardımcı tıbbi bir malzeme olarak yerini alırken, aynı zamanda toplum sağlığını korumaya yönelik, tedavi edici en önemli medikal malzemelerden biridir” dedi.

Yakan, “Yirmi birinci yüzyılda üretilen günümüz gözlük çerçeveleri ve görmeyi kolaylaştıran konforlu cam üretimi, hayatın her alanında insanlara daha iyi bir görme sağladığı gibi, günümüz modasıyla da birleşince, kullanıcılarına çok da tarz duran bir aksesuar haline gelmiştir. Göz ve görmek bu kadar önemliyken ve gözlükçülük mesleği mevcutta bir kanuna sahipken, 2019 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinin çıkardığı yasayla, kamu niteliğinde bir birlik olarak kabul edilmiş ve meslek odalarını kurarak, hak ettiği değeri bulmuştur. Yolun başında olan meslek odalarımızın üyelerinin haklarını korumakla birlikte, gözlük kullanıcılarının, iyi üretimi yapılmış çerçeveye, kullanıcının sosyal hayatını kolaylaştıracak, göz hekimleri tarafından yazılmış reçeteye uygun camı vermeye, üyelerini teşvik etmek ve bu konularda eğitim vermek gibi önemli görevleri vardır. Bu anlamda kullanıcıların en çok dikkat etmesi gereken önemli bir unsur ise; Reçeteyle satışı yapılan görmeye yardımcı malzeme olan optik cam, çerçeve ve kontakt lenslerin satışının sadece ve sadece optik müesseselerinden yapıldığı, internet üzerinden satışının, sağlık bakanlığı tarafından yasaklandığını, gözlük ve lens kullanıcılarına anlatarak, bu konulara azami olarak dikkat etmelerini sağlamaları gerekmektedir.  Bölge odamız üyelerinin tüm sorunlarını çözmek, gözlükçülük mesleğini hak ettiği yere taşımak, gözlük kullanıcılarının daha konforlu görmesini sağlamak ve en önemlisi toplum sağlığını korumak için elinden gelen tüm çabayı gösterecektir” diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder