NKP aktivistleri yargılanamaz
Mersin Sondakika

NKP aktivistleri yargılanamaz

Mersin NKP aktivistleri, Fukuşima’da meydana gelen nükleer felaketin 10. yılında yaptıkları bir etkinlik nedeniyle yargılanıyorlar.
Bu haber 2021-10-25 01:22:40 eklenmiş

 

NKP aktivistleri yargılanamaz

Mersin NKP aktivistleri, Fukuşima’da meydana gelen nükleer felaketin 10. yılında yaptıkları bir etkinlik nedeniyle yargılanıyorlar.

GÜNAYDIN MERSİN

Mersin Emek Platformu adına Mersin Tabipler Odası Başkanı Mehmet Antmen bir açıklama yaptı.

Antmen, “Akkuyu’da inşaatı süren nükleer santrala karşı 45 yıldır mücadele eden ve Fukuşima’da olan nükleer felaketin Akkuyu’da olmaması için duyarlılık oluşturmaya çalışan NKP aktivistleri, 11 Mart 2021 günü Akkuyu’ya giderek orada, havaya balon bırakmayı, felakette ölenleri anmayı, bölgede yaşayanlarla sohbet etmeyi hedeflediler. Ancak kolluk kuvvetlerinin yoğun baskısına maruz kaldılar, psikolojik şiddete uğradılar ve engellendiler. Tüm bunlara karşın savcılık davayı, bu etkinliği engelleyenlere değil, NKP aktivistlerine karşı açtı. İddianamede; Anayasa’da, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının izinsiz kullanabileceği kabul edilmesine karşın davanın açılmış olması aslında bu girişimin ne denli hukuk dışı olduğunun en önemli göstergesi. Emek ve Demokrasi Platformu olarak bizler NKP aktivistlerinin yargılanmasını asla kabul etmiyor, arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. İktidara ve ilgili mahkemeye de; yargılama olacaksa, yaşamı doğayı, ekolojik dengeyi bozanların, ülkemizi nükleer çöplük yapmak isteyenlerin, suyumuzu, havamızı kirletenlerin, ülkemizi betona boğanların yargılanması çağrısını yapıyoruz. Bizler bugün saat 10.00’da Mersin Adliyesi’nde NKP aktivistlerinin yanında olacağımızı ve onlarla birlikte NÜKLEER KARŞITLARI YARGILANAMAZ! diye haykıracağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz” dedi.

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder