Çamsarı, Yumuktepe’de sürdürülen kazı çalışmasını ziyaret etti
Mersin Sondakika

Çamsarı, Yumuktepe’de sürdürülen kazı çalışmasını ziyaret etti

Toroslar ilçesinde yer alan ve 9 bin yıllık geçmişiyle büyük bir arkeolojik öneme sahip bulunan Yumuktepe Höyüğü’nde kazı çalışmaları sürüyor.
Bu haber 2021-10-25 00:59:16 eklenmiş

 

Çamsarı, Yumuktepe’de sürdürülen kazı çalışmasını ziyaret etti

 

Toroslar ilçesinde yer alan ve 9 bin yıllık geçmişiyle büyük bir arkeolojik öneme sahip bulunan Yumuktepe Höyüğü’nde kazı çalışmaları sürüyor.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Yumuktepe’deki kazı çalışmalarının başkanlığını yürüten İtalya'nın Lecce Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Isabella Caneva, kazı başkan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Eric Luc Jean ve Dr. Orkun Hamza Kaycı, Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi İpek Durukan ve arkeolog Tülay Özaydın ile birlikte Yumuktepe’yi gezerek bilgi aldı.

Yumuktepe’nin kendisine has yönleri olan ve arkeolojik olarak çok ciddi bir öneme sahip olduğunu ifade eden RektörProf. Dr. Ahmet Çamsarı, “Buradaki kazı çalışmaları hakkında çok değerli hocalarımızdan bilgiler aldık ve Yumuktepe'nin kendine has birçok yönünün olduğunu gördük. Yumuktepe, 9 bin yıllık süreç içerisinde birçok değişim yaşanmış ve bizlere gerek ekonomik gerekse de yaşam tarzlarına kadar birçok konuda bilimsel bilgiler sağlayan çok önemli bir yer.” dedi.

Mersin’in hem ilçelerinde hem de merkezindeki kazı alanlarının kent için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Üniversitesi olarak eldeki tüm imkanlar dahilinde sürdürülen kazı çalışmalarını desteklemeye devam edeceklerini aktardı. Rektörümüz Prof. Dr. Çamsarı, 28 yıldır Yumuktepe’deki kazı çalışmalarının başında olan ve yıl sonu itibarıyla emekli olacak olan Prof. Dr. Isabella Caneva'ya da emekleri nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Yumuktepe’nin arkeolojik olarak dünyada nadir bulunan bir yer olduğunu ifade eden Prof. Dr. Caneva, “Yumuktepe’nin özelliği çok uzun süre boyunca bir yerleşim alanı olması. Burada yaşam, milattan önce 7 bin yılından itibaren ve kesintisiz olarak orta çağa kadar devam ediyor. Neolitik, kalkolitik, tunç çağı, demir çağı ve orta çağ buluntuları burada yer alıyor. Böyle bir örnek dünyada nadir bulunuyor. Kazı çalışmaları sonucunda belki daha eski dönemlere de ulaşılabilir” dedi.

Mersin Üniversitesini temsilen projede danışman olarak yer alan Dr. Öğr. Üyesi İpek Durukan ile birlikte arkeopark projesi için çalıştıklarını da ifade eden Prof. Dr. Isabella Caneva, projedeki desteklerinden ötürü Üniversitemize ve Dr. Öğr. Üyesi İpek Durukan'a teşekkürlerini iletti.

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder