Kitapla kız çocuklarının eğitimine katkı sağlanacak
Mersin Sondakika

Kitapla kız çocuklarının eğitimine katkı sağlanacak

İstanbul Vakfı’nın “Büyüt Hayallerini Projesi” kapsamında ‘İlham Veren Adımlar’ kitabının tanıtımı için ilk gezisine Mersin’den başlayan İstanbul Vakfı Gönüllüsü Dilek İmamoğlu, 2 gün süren bir dizi ziyarette Mersin’deki kız çocuklarıyla buluştu.
Bu haber 2021-10-25 00:33:26 eklenmiş

 

Kitapla kız çocuklarının eğitimine katkı sağlanacak

 

İstanbul Vakfı’nın “Büyüt Hayallerini Projesi” kapsamında ‘İlham Veren Adımlar’ kitabının tanıtımı için ilk gezisine Mersin’den başlayan İstanbul Vakfı Gönüllüsü Dilek İmamoğlu, 2 gün süren bir dizi ziyarette Mersin’deki kız çocuklarıyla buluştu.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’le Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin işlevsel hale getirdiği Gazi Çiftliği ile Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’ni ziyaret eden İmamoğlu, “Bir kere daha anladım ki bu ülke için, bu ülkenin kızları ve geleceğin kadınları için çok güzel bir şeye hizmet ediyoruz” dedi.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ise ‘Büyüt Hayallerini Projesi’nden bahsederek, “Kız çocuklarımızın okutulması, topluma kazandırılması, toplumumuzun ve ülkemizin güçlenmesi açısından çok önemli” diye konuştu.

Dilek İmamoğlu ve Meral Seçer, Gazi Çiftliği Muazzez İlmiye Çığ Kütüphanesi’nde, bu yıl 108 yaşına giren ve ‘İlham Veren Adımlar’ kitabında yaşamı anlatılan dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ile görüntülü bir sohbet gerçekleştirdi.

İstanbul Vakfı Gönüllüsü Dilek İmamoğlu, ‘İlham Veren Adımlar’ kitabının tanıtımı için Türkiye’deki ilk gezisine Mersin’den başladı. İstanbul Vakfı’nın “Büyüt Hayallerini Projesi” kapsamında yayımlanan ve geliriyle kız çocuklarına burs imkanı sağlayacak olan kitap, Mersin’de yüzlerce çocuğa ulaştı. Dilek İmamoğlu, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’le birlikte Mersin’de 2 gün süren bir dizi ziyarette bulundu. İmamoğlu ve Seçer, ikinci gün Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin işlevsel hale getirdiği Gazi Çiftliği ile Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’ndeki kız çocuklarıyla buluştu.

Mersin ziyaretine Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret ederek başlayan Dilek İmamoğlu, aynı gün Dünya Kadın Çiftçiler Günü etkinliğine katıldıktan sonra Büyükşehir’in Kır Çiçekleri’yle buluşup gün sonunda ise Çamlıbel Sokak Festivali’ndeki stantları ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi ve İstanbul Vakfı Gönüllüsü Dilek İmamoğlu, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel ve İstanbul Vakfı Koordinatörü Büşra Kiriş ikinci gün programında da bir dizi ziyarette bulundu.

‘İLHAM VEREN ADIMLAR’ KİTABI GAZİ ÇİFTLİĞİ’NDEKİ ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’de tarımsal kooperatifçiliğin ilk temelini attığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından seneler sonra yeniden işlevsel hale getirilen Gazi Çiftliği’ni ziyaret eden Dilek İmamoğlu ve Meral Seçer, üretici kadınlar ile çocuklar tarafından alkışlarla karşılandı. Gazi Çiftliği’ndeki üretici kadın stantlarını, eğitim salonunu, teknoloji odasını, kütüphaneyi ve Atatürk odasını gezen Dilek İmamoğlu ve Meral Seçer, Gazi Çiftliği’nin bahçesinde çocuklarla bir araya geldi. Çocuklara ‘İlham Veren Adımlar’ kitabını hediye eden Dilek İmamoğlu, “Eğitim ve üretimin bir arada olduğu cennet gibi bir yerdeyiz” dedi.

İMAMOĞLU ÇOCUKLARA HAYALLERİNİ SORDU, KEYİFLİ DAKİKALAR YAŞANDI

Dilek İmamoğlu, çocuklarla yaptığı sohbette onlara gelecek için ne hayaller kurduklarını sordu. İlkokula giden Elif’in gelecekte yoksullara yardım etmek istediğini söylemesi üzerine, Dilek İmamoğlu “Bunları yaparken başka hayaller de kuracaksın. Hayallerini devamlı büyüteceksin” dedi. Meryem, Ceylan ve Medine gibi çiftçi çocuğu birçok minik kız hayallerinden bahsetti. Meryem’in doktorluk hayali üzerine “Başarılı bir bilim kadını olacağına eminim” diyen İmamoğlu’nun Öykü Deniz’le yaptığı sohbette ise keyifli dakikalar yaşandı. “Benim adım Öykü Deniz, Türkiyeliyim. Atatürk’ümüze çok teşekkür ederim” diyerek sözlerine başlayan 7 yaşındaki minik kız, “Büyüyünce bebek doktoru olmak istiyorum” dedi.

“BU ÜLKENİN KIZLARI VE GELECEĞİN KADINLARI İÇİN ÇOK GÜZEL BİR ŞEYE HİZMET EDİYORUZ”

Dilek İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün üretime ve eğitime verdiği öneme vurgu yaptı. Bu düşünceyle hareket ederek gelecek için başarılı ve ayakları yere basan kadınlar yetiştirmek istediklerini belirten İmamoğlu, başlattıkları projeden bahsetti. Eğitimin ve üretimin bir arada olduğu Gazi Çiftliği’nde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İmamoğlu, “İki güzel düşüncenin, iki güzel fikrin bir arada buluştuğu bir ortamdayız. Bir kere daha anladım ki bu ülke için, bu ülkenin kızları ve geleceğin kadınları için çok güzel bir şeye hizmet ediyoruz” dedi. ‘İlham Veren Adımlar’ kitabından elde edilecek gelirle kız çocuklarına burs verileceğini sözlerine ekleyen İmamoğlu, “40 başarılı Cumhuriyet kadınının ilham veren hikayeleri. Bu hikayeler kız çocuklarımıza rol model olsun ve kendilerine buradan bir kahraman seçip o kahramandan ilham alarak yürüsünler istedim. Ekim ayı itibariyle de 200 kız çocuğumuza eğitim bursu vermeye başladık” diye konuştu.

“BU PROJE KIZ ÇOCUKLARININ OKUTULMASI, TOPLUMUMUZUN GÜÇLENMESİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ise Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını yaşatmak için Gazi Çiftliği’nde birçok kez bir araya geldiklerini hatırlatarak, “Bugün de onun kadar kıymetli; geleceğimiz için, kız çocuklarımızın eğitimine katkı sunmak için bir aradayız. Kız çocuklarının eğitimine katkı sunmak, onları geleceğe hazırlamak, imkanı olmayanlara imkan yaratmak maksadıyla bir proje başlatmışlar ve bu kitaplardan elde edilen gelirler çocuklara burs olarak verilecek. Bu proje kız çocuklarımızın okutulması, topluma kazandırılması, toplumumuzun ve ülkemizin güçlenmesi açısından çok önemli” ifadelerine yer verdi.

 


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder