Bebeklerde el ve ayak morarmasına dikkat!
Mersin Sondakika

Bebeklerde el ve ayak morarmasına dikkat!

Dr. FOOTCARE El Ayak Bakım Merkezi sahibi Gülsu Gençay, bebeklerde el ve ayak morarmasının ciddiye alınması gerektiğini söyledi.
Bu haber 2021-10-18 14:50:42 eklenmiş

 

 Bebeklerde el ve ayak morarmasına dikkat!

Dr. FOOTCARE El Ayak Bakım Merkezi sahibi Gülsu Gençay, bebeklerde el ve ayak morarmasının ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

GÜNAYDIN MERSİN

Gençay, “Bebeklerde el ayak morarması, Bebeklerin el ve ayaklarından sık sık morluklar ile karşılaşabilirsiniz. Aslında olağan bir durumdur. Fakat bu morluklar şiddetli ve büyük miktarda değil ise çünkü aksi takdirde bebeğin el ve ayaklarında oluşan morlukların tedavi edilmesi gereklidir” dedi.

Dr. FOOTCARE El Ayak Bakım Merkezi sahibi Gülsu Gençay,” Bebeklerin üşümesi ve ciltlerinin çok narin ve hassas bir yapıya sahip olması da bu tür morarmaların ya da küçük beneklerin oluşmasına neden olabilmektedir” dedi.

Gençay, “ Bebeklerde el ayak morarması görülebilmektedir. Bu durum eğer ciddi derecede değil ise endişelenmeyin. Fakat sadece el ve ayaklarında da değil bebeğinizin tüm vücudunda morluklar ya da benekler var ise bu durum kalp ve damar hastalıkların neden olduğu bir rahatsızlıktan kaynaklı olabilmektedir. Bu yüzden de kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Çünkü küçük ihmaller ileri ki zamanlarda daha büyük sorunlara maruz kalmaya sebebiyet verebilir.

Bebeklerde el ayak morarması nedenleri:

Bebeklerin çok hassas ve narin bir cildi vardır. En ufak bir şey bebeğin el ve ayaklarında morarma oluşumuna sebebiyet verebilir. Bazen ise fizyolojik olaylar bebeğin el ve ayaklarında morarma oluşumuna neden olur. Şimdi sizler ile genel olarak bu duruma neden olan etken… Çünkü bebekler kendi vücut sıcaklıklarını ayarlayamazlar. Bu yüzden de ya çabuk hastalanır ya da üşütürler. Malum ki annelerimiz de hasta olmasın diye bebekleri lahana gibi kat kat giydirir. Bu durum sonucunda ise vücut kendi iç sıcaklığını dengeleyemez hale gelir. Vücut sıcaklığının dengelenememesi ise bebeğin yüksek ateşe maruz kalmasına sebep olmaktadır. Bu durumda mutlaka bebeğin ateşinin düşürülesi gerekmektedir. Yoksa daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bebeğin ateşi düştüğü zaman bebeğin el ve aylarındaki morlukların da geçtiğini göreceksiniz. Eğer normal zamanda dahi morluklar varsa o zaman mutlaka bir sağlık kuruluşuna giderek muayene olmalısınız” diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder