Cenkcimenoğlu yeniden seçildi
Mersin Sondakika

Cenkcimenoğlu yeniden seçildi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin 1. Olağan il Kongresi Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Bu haber 2021-10-17 13:03:25 eklenmiş

 

Cenkcimenoğlu yeniden seçildi

 

 Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin 1. Olağan il Kongresi Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

HABER MERKEZİ

 

İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu’nun tek listesiyle gidilen ve çevre il, ilçe başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin konuk olarak yer aldığı kongrede, Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, Başkan Yardımcılığını Adana İl Başkanı Sadullah Kısacık, ve katip üyelikleri ise Kurucular Kurulu Üyesi Fahriye Oya Kuyumcu, Adıyaman İl Başkanı Uğur Dündar, Tarsus İlçe Sekreteri Fatma Yıldız yaptı.

Girişte, davetlilere meyve ikramının yapıldığı sembolik pazar tezgahında, vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntı ve hızla düşen alım gücü tiyatral bir biçimde anlatıldı. Pazar poşetini dolduran Babacan, vatandaşlara meyve ikram etti.

Kongrede ilk konuşmayı yapan DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, yaklaşık 1 yıl önce görevi almamızın ardından  “Görevi almamızın ardından Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın önderliğinde çalışmalarımıza başladık. Parti tüzüğümüz gereği; cinsiyet, engelli, gençlik kotalarına birebir uygun bir yönetim kurulu oluşturduk. İl binamızı faaliyete geçirdikten sonra ilçe yönetimlerimizi oluşturduk. Nüfusumuzun yüzde 90’nını temsil eden 9 ilçemizde ilçe başkanlarımız ve yönetimleri çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

İlçe başkanlarını sahneye davet ederek konuşmasını sürdüren Başkan Cenk Cenkcimenoğlu, “Mersin Türkiye’de inovasyon stratejisini ilk yapan kent. 2005 yılında bu stratejiyi belirleyen ekibin içerisinde olmaktan mutluyum. Biz burada Mersin’in önceliklerini belirledik. Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar giderek, ilçe ilçe öncelikleri belirledik. İlimizde önem sırasına göre inovasyon odaklı, tarım, lojistik ve turizm sektörlerinde eylem planları oluşturduk. Genele baktığımızda Mersin, tüm stratejik hedeflere giderken engelleri aşma konusunda çok önemli bir aşama kaydetti. Havalimanı, turizm bölgeleri, ulaşımda yaşanan sıkıntılar konusunda girişimlerde bulunuldu. Bu projeler yıllardır tamamlanamasa da DEVA iktidarında bu başlayan ancak bir şekilde sonuçlandırılmayan projelerin hepsini halkımızın hizmetine sunacağımıza söz veriyoruz.  Ankara’da sahipsizliğimizden kaynaklanan nedenlerle ilimiz için çok önemli olan, konteyner limanımız Doğu Akdeniz denilerek Mersin’den kaldırıldı ve bu durum bizleri derinden üzdü. İlçelerimizde de durum farklı değil. Özellikle tarım konusunda eylem planının bir ayağını Mersin’den başlatan Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, ilimizin ve ülkemizin tarım alanında yaşadığı sıkıntıları gidereceğinden kuşkumuz yok. Tarımın yanında DEVA olarak, 21 farklı başlıkta eylem planlarımız hazır. İktidara geldiğimizde eylem planlarımızla ilk 90 ve 360 günde neler yapacağımızı belirleyen tek parti DEVA partisidir. Bunun için çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Özellikle ilçelerimizde tarımla geçimini kazanan çok fazla arkadaşımız var. Tarım Eylem Planımızda açıkladığımız  mazotun ÖTV’sini iade edeceğiz ve gübre ihtiyacının yarısını destek olarak çiftçimize geri vereceğiz şeklindeki projelerimiz büyük beğeni kazandı” diye konuştu.

Başkan Cenkcimenoğlu, özellikle tüm baskı ortamına karşı kongreye gelerek destek veren tüm STK temsilcilerine, diğer illerden gelen değerli il ve ilçe başkanlarımıza, mahalle muhtarlarına, esnaflara ve vatandaşlara teşekkür etti.

 CENKCİMENOĞLU VE YÖNETİMİNE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Mersin’de yaşanan coşkunun kendisini heyecanlandırdığını dile getirerek tüm partililere teşekkür eden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu ve il yönetimine övgü dolu sözler kullandı. Başkan Cenkcimenoğlu’nun özellikle STK’lar tarafından çok sevildiğini ifade eden Babacan, “İl başkanımızın sivil toplum kuruluşlarıyla çok yakın ilişikler içinde bulunması sayesinde Mersin’in sorunlarına son derece hakim olduğumuzu düşünüyoruz. Daha önce iki kez geldiğimiz Mersin’de üçüncü kez bulunmaktan dolayı mutluyuz. Mersinli çiftçimiz artan maliyetler konusunda isyan ediyor. Artan maliyetin fiyatlara yansıdığını görüyoruz. Plansızlık yüzünden yanlış yerlere verilen kredilerin dengesizlik yarattığını görüyoruz. Bu yüzden tarımda havza planı uygulamasına geçeceğiz. Nerede ne üretileceğini önceden belirleyeceğiz. Verimli tarım arazilerinin imara açıldığını biliyoruz. Daha kongre salonuna girerken gübre fiyatının geçen yıla göre iki kat arttığını ama sattığı ürünün düştüğünü söyledi. Bazı üreticilerimiz üretimden vaz geçiyor. Korkarım ki 2022 üretimin düştüğü, ithalatın arttığı bir yıl olabilir” dedi.

Daha önce hiçbir hükümet programında olmayan detayda bir eylem planı oluşturduklarını belirten Babacan, “Tüm sektörlerle görüşerek eylem planlarımızı hazırlıyoruz. Vereceğimiz destekler, gerçekleştireceğimiz projeleri hepsini tek tek yazdık. Gübre masrafının yarını biz karşılayacağız. Tarımsal destekleri üretim gerçekleşmeden ödeyeceğiz. Tarımsal üretimi büyütmek için kent içerisinde boş arazileri tarımda kullanacağız. Özellikle Mersin’de gençleştirme adı altında çok yüksek miktarda ağaç kesildiğini görüyoruz. Ormanlarla ilgili bu vahşi uygulama artık halkımızın içini acıtıyor. Orman varlıklarımızı korumayı temel bir öncelik olarak ele alacağız. Yine Mersin’de açıklamaktan mutlu olduğum bir husus, taşımacılık sektörüne önemli yenilikler getireceğiz. Tüm lojistik alanları en üst verimle kullanacağız. Liman kapasitesini artırıp, işletmeciliği iyileştirerek, taşıma kapasitesini en yüksek orana çıkaracağız. Hep beraber çalışacağız. Bizler haysiyetli insanlar için buradayız. Ayrışmadan, ayrıştırmadan, Türkiye’nin yaralarını birlikte saracağız. Bu kadar geniş katılımlı ve farklı kesimleri bir araya getiren böyle bir kongre gerçekleştirdiği için Mersin İl Başkanımız Sayın Cenk Cenkcimenoğlu ve yakın çalışma arkadaşlarına bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kongrede yapılan konuşmalar Yenişehir İlçe Yöneticisi Süreyya Kocadağ tarafından işitme engelliler için işaret diliyle aktarıldı. Konuşmaların ardından yapılan seçim sonrası yeni yönetim kurulu şu şekilde belirlendi. İl Başkanı: Cenk Cenkcimenoğlu. Yönetim Kurulu Üyeleri: Fesih Yıldırım, Mihrimah Coşan Arıkan, Erkin Kara, Hüseyin Taner, Tamer Örs, Ebru Yıldız, Güran Dinçer, Abdullah Birkan Ölmez, Melike Gök Telli, Esra Özkörüklü, Muhammet Yılmaz, Taner Işıkbay, Selçuk Kızıldamar, Nurhan Mazı, Songül Abdan, Cengiz Özmen, Sinem Yürü, Necmi Ağaoğlu, Sedat Topuoğlu, Sedat Koldaş, Murat Aydın, Umut Özdemir, Fırat Cabaş, Mustafa Çavuş, Serdar Kelleci, Kurtuluş Vural, Melek Nisa Yapar, Burak Demirağ, Veysel Umut Çinici, Ersoy Kuşçu, Yavuz Açık, Hasan Şen, Hüseyin Soylu, Tanju Kalender, Lokman Öcal, Fatih Tunç, Ali Gün Aştı, İsmail Özdemir, Servet Ebe, Tuncay Torun.

Disiplin Kurulunda ise şu isimler yer aldı: Fatma palamut, Musa Aslanhan, Murat Ayyeter, Yaren Yavuz, Bülent Dağgeçen.

 

 


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder