Onlar yalnız değil!
Mersin Sondakika

Onlar yalnız değil!

Sokakta yaşayan can dostlarımızın aç ve susuz kalmamaları için yoğun mesai yapıyorlar, onların hayata tutunmasını sağlıyorlar.
Bu haber 2021-10-10 01:13:25 eklenmiş

 

Onlar yalnız değil!

 

Sokakta yaşayan can dostlarımızın aç ve susuz kalmamaları için yoğun mesai yapıyorlar, onların hayata tutunmasını sağlıyorlar.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği ekipleri, düzenli olarak sokak hayvanlarına mama ve su dağıtımında bulunuyor.

Limon Çiçeği ekipleri, düzenli aralıklarla su ve mama bıraktığı sokak hayvanları ile yakından ilgileniyor. Vatandaşların da katılım gösterebildiği faaliyetlere Erdemli Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Ev hanımından esnafına kadar birçok vatandaş ise yapılan çalışmaları destekliyor. Kapı önlerine bir kap su konulmasına dikkat çeken bir esnaf, “Sokak hayvanlarına vermiş olduğu hizmetlerden dolayı, Limon Çiçeği ekipleri ve belediye çalışanlarına teşekkür ederiz. Biz esnafız buralarda görüyoruz birçok sokak hayvanları sokakta aç susuz kalıyorlar, bunlara karşı Limon Çiçeği ekiplerimiz daha duyarlı oldukları için biz de hayvan severler olarak, katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ve sadece bunu Limon Çiçeği ekipleri değil, esnaflarımız, halkımız olarak sokak hayvanlarına daha faydalı, daha iyi işler yapmaya çalışmalıyız. Sokaktaki köşe başlarına, yemek olsun, su olsun sokak hayvanlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için gayet güzel çalışmaları var, Limon Çiçeği ekiplerimizin. Her zaman görüyoruz geliyorlar, sokak hayvanlarıyla ilgileniyorlar, hayvan severler olarak bunu yakından takip ediyoruz ve bu ilgi ve alakalarından dolayı da kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan çalışmanın devamlılığına dikkat çeken bir diğer vatandaş ise “Suyu, mamayı Limon Çiçeği veriyor bizlere, biz de kedilere, köpeklere veriyoruz, burada bakıyoruz böyle. Hiç aç hayvan, susuz hayvan yok, hepsine bakıyoruz” şeklinde konuştu.

Sokak hayvanlarına verilen destekten dolayı memnuniyetini ifade eden bir diğer vatandaş ise, ”Kendi çapımızda kedileri besliyoruz ama belediye de sağ olsun geliyor, mama ve su yardımında bulunuyor. O yüzden memnunuz bu hizmetten. Yani çok fazla işkence gören var, çok kötü davranılan var, bu yasayla her şey daha iyiye gider. Biz seviyoruz hayvanları, onların da yaşama hakları var. Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği ekibi de geldi, pandemi döneminde de çok yardımcı oldular. Kedilerimizi beslediler, köpeklerimize de mama bıraktılar. Çok memnunuz hizmetlerden, çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan çalışmalara katılmak isteyen vatandaşlar Erdemli Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurabiliyor.


ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder