YAŞAMIN İÇİNDEN RÖPORTAJLAR
Mersin Sondakika

YAŞAMIN İÇİNDEN RÖPORTAJLAR

Sosyal yaşam içinde belki de farkına bile varmadığımız, ama yaşamımıza güzellikler katan insanlar var. Bu insanlar kimseden bir beklenti içinde olmadan, iyi ve güzel şeyler yapmaya çalışırlar. Bu röportajımızda, insanların en yakın dostları olarak tanımladığımız kedi ve köpeklerle ilgili çalışmalar yapan bir dernekten bahsedeceğiz. Dernek kurucusu Sayın Sinem Mansur’la yaptığım keyifli röportajla sizleri baş başa bırakıyorum.
Bu haber 2021-03-15 19:24:03 eklenmiş

 

YAŞAMIN İÇİNDEN RÖPORTAJLAR

 

SABAHAT UZUN TEKKANAT

 

Sosyal yaşam içinde belki de farkına bile varmadığımız, ama yaşamımıza güzellikler katan insanlar var.

Bu insanlar kimseden bir beklenti içinde olmadan, iyi ve güzel şeyler yapmaya çalışırlar.

Bu röportajımızda, insanların en yakın dostları olarak tanımladığımız kedi ve köpeklerle ilgili çalışmalar yapan bir dernekten bahsedeceğiz.

Dernek kurucusu Sayın Sinem Mansur’la yaptığım keyifli röportajla sizleri baş başa bırakıyorum.

 

 

SABAHAT UZUN:  Bize biraz Mersin Patilerinden bahseder misiniz?

SİNEM MANSUR: Mersin Patileri’nin ilk temeli bundan 5 sene önce hayatıma giren ilk kedim Pars ile atıldı aslında . Önceden kedilerden inanılmaz korkan biriyken Pars sayesinde kedilere karşı bir sevgim oluştu. Köpekler hayatımda hep vardı . Pars ile kedi hassasiyetim oluşunca da bahçemizdeki kedileri beslemeye başladım ve vermiş olduğum mamanın yetersiz kaldığını görünce, destek toplamak için Mersin Patileri’ni Zeynep Şen'le kurmaya karar verdik. Sonra bir baktım sadece mama ile olmuyor, hastalanınca tedavi edilmeleri gerekiyor, derken kendimi tamamen bu işin içinde buldum .

5 senenin sonunda da takipçi sayısı 9.000’e yaklaşan ve artık kendi dışında bir çok bölgeye mama desteği sağlayan bir sayfa haline geldi Mersin patileri . Bu zaman kadar birçok cana yuva buldu, tedavi ettirdi, karnını doyurdu.  Her şey Pars ile başladı. Pars sayesinde birçok canın hayatına dokunma fırsatım oldu, sonra bir baktım kocaman bir aile olmuşuz.

SABAHAT UZUN: Dernekleşmeye nasıl karar verdiniz?

SİNEM MANSUR: Meyve veren ağaç taşlandığı için dostlarımızın yanında fazlasıyla da düşmanımız vardı bu yolda. Türlü iftiralara ve hakaretlere maruz kaldık. Baktık biz bu şahıslar ile bireysel olarak başa çıkamayacağız madem dedik, her şeyimiz delilli ispatlı olsun. Bunun için de dernek açalım.

Ayrıca dernek değilseniz, bu tür işlerde önünüze taş koyan çok oluyor. Ağzınızdan bir an boş bulunup, bağış deseniz, sizi şikayet etseler cezaya tabi tutuluyorsunuz filan . O yüzden istedik ki insanların bize olan güvenini daha da sağlamlaştıralım. Hem de Mersin’de bu işi hakkıyla yapan, zorluk yaşayan tüm hayvan severleri bir çatı altında toplayalım .

SABAHAT UZUN:  Derneğin oluşum sürecini biraz anlatır mısınız?

SİNEM MANSUR: Biz 2020 Mart ayında evraklarımızı valiliğe teslim ettik. O kadar da kolay dernek olunmuyor ne yazık ki. Evrakları teslim ettikten sonra araya pandemi süreci girdi ve işler tamamen durdu. Daha sonra evraklarımızda bazı eksiklikler çıktı vs.. Sonunda 23 Kasım’da derneğimizin açılış izin belgesi verildi.

SABAHAT UZUN:  Dernek olarak insanlardan beklentileriniz neler ?

SİNEM MANSUR: Bir derneğin geliri üyelerin aidatları ve bağışları ile yürüyor. Bu yüzden üye olunması gerçekten çok önemli. Ayrıca mesleki kurumlardan vs üye olamayanlar da aylık olarak derneğe mama bağışı veya normal bağış yapabilir . Bu konuda kimseden çok büyük beklentilerimiz yok. Biliyoruz ki damlaya damlaya göl olur.

SABAHAT UZUN: Dernek olarak yardım aldığınız kuruluşlar var mı?

SİNEM MANSUR: Bizim için yardımın maddi veya maneviyatı değil önemli olan.  Geçen ay yardım konusunda, Mezitli ve Yenişehir belediyesinin bize bilboard desteği oldu. İki ilçede de sokak canlarımız için farkındalık bilboardları asıldı. Mersin’de bir hayvanları koruma derneğinin bilinmesi gerektiğini de söyleyerek amblemimizi basıp fikir alışverişi gerçekleştirdiğimiz bir faaliyetti bizim için . Onun haricinde de herkesin bildiği,  makarna ve süt ürünleri üreten iki markanın desteğini alıyoruz. Bazen de Mersin’de bulunan yerel işletmeler destekte bulunuyor.

SABAHAT UZUN: Derneğin faaliyetleri nelerdir ?

SİNEM MANSUR: Pandemi sürecinden kaynaklı henüz hayvan severlerimizi toplayıp bir şey yapamadığımızdan ötürü henüz yaptığımız etkinliğimiz filan yok . Ama bu süreçte biz ayda iki defa sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak gelmek isteyen üyelerimiz ile Adanalıoğlu’na, yaylaya besleme yapmaya gidiyoruz. Geçen aylarda Akdeniz Belediyesi ile dernek ortak faaliyet yürütüp sahili temizleme etkinliği yaptık. İlerleyen süreçte bu zor dönemi atlatırsak sokak canlarımız yararına kermes, konser vb etkinlikler yapmak listemizde var.

SABAHAT UZUN: Son olarak sahipsiz canlar için vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

SİNEM MANSUR: Bu dünya bir tek bizlerin değil, yeryüzünde var olan her canlının. Bu yüzden bencilliği bir kenara bırakıp dünyayı onlarla da paylaşmayı bir an önce benimsemeliyiz. Herkes mahallesindeki, kapısının önündeki kedi ve köpeği kovmaktan, zehirlemekten, zarar vermekten vazgeçmeli. Onlar bu doğal döngünün başkahramanları. Onların olmadığı bir dünyada bizim olmamızın hiçbir anlamı yok. Sevmeseniz bile zarar vermeyin. Besleyene, bakana laf etmeyin. Sizler, evinizde rahat yataklarınızda uyurken, onlar sokaklarda kötülükler ile hastalıklar ve açlıkla savaşıyorlar. Dağlara, çöplüklere attığınız hayvanlar sizin düşmanınız değil. En sadık dostlarınız. Lütfen hiçbir şey yapmıyorsanız bile yaşam haklarına saygı duyun ve lütfen kapınızın önüne bir kap mama bir kap su koyun ...

SABAHAT UZUN: Bu içten söyleşi için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

SİNEM MANSUR: Biz de, desteğiniz için size ve kurumunuza teşekkür ediyoruz.

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer RÖPORTAJ haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder