Mersin’de balık bolluğu
Mersin Sondakika

Mersin’de balık bolluğu

Yasakların kalkması ile birlikte ağlarını denize atan balıkçılar, dolu ağlarla döndüler.
Bu haber 2021-09-21 02:06:40 eklenmiş

 

Mersin’de balık bolluğu

 

Yasakların kalkması ile birlikte ağlarını denize atan balıkçılar, dolu ağlarla döndüler.


GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersinli balıkçılar deniz açıldılar. Özellikle Karaduvar, Kazanlı, Mezitli ve Tece sahillerinde avlanan balıkçılar, bol balık tuttular.

Mezitli Viranşehir Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Sait Camuz, önceki yıllara oranla Akdeniz’de bol balık sezonu yaşadıklarını söyledi.

Mersinli balıkçılar, yasağın kalması ile balık sezonuna hızlı girdi. Mezitli Viranşehir Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Sait Camuz, barbun, gümüş ve mercan balıklarının daha fazla olduğunu ifade etti.

‘DENİZ HER ZAMAN DOYURUR’

Yanlış avlanmanın sonucunda denizde balık azlığı yaşandığı günlere dönmemek için bilinçli avlanma yapılması gerektiğine dikkat çeken Camuz, “Bilinçli balıkçılık yapıldığı müddetçe bu deniz her zaman doyurur. Yıllardır yanlış avlanmadan dolayı büyük sıkıntılar yaşadık. Ayrıca denizlerin kirlenmesi de balıkların azalmasına neden oldu. Aynı şeyleri yaşamamak için gerekli tedbirleri almamız gerekiyor” dedi.

“BARBUN, GÜMÜŞ, MERCAN DAHA ÇOK”

Daha önceki yıllarda çupra, levrek, sardalyanın bu yıl istendiği noktada olmadığını ifade eden Camuz, “Bu yıl daha çok barbun, gümüş, mercan balıkları var. Sıcak havalardan dolayı sezonu geç açmamıza rağmen, balık bolluğu bizi mutlu etti. Biz ne kadar çok balık yakalarsak, Mersinlilere o kadar çok balık yediririz. Balık hem ucuz, hem taze, hemde daha sağlıklı. İnsanlarımız et alamıyor, tavukta her geçen gün pahalanıyor. Geriye bir tek balık kalıyor. Bizde malzeme alırken pahalı alıyoruz ama buna rağmen vatandaşa ucuz balık yedirmek derdindeyiz. Vatandaşlarımız her zaman bizden taze ve ucuz balık yiyebilirler” diye konuştu.

 

 

 


ETİKETLER :
Diğer GÜNCEL haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder