Güzel bir cilde sahip olabilirsiniz!
Mersin Sondakika

Güzel bir cilde sahip olabilirsiniz!

Bulun Güzellik Salonu sahibi ve uzman güzellik estetiysen Dilber Bulun, kırışıklar, sivilceler ve yaşlılık lekelerinin önlenebileceğini söyledi.
Bu haber 2021-09-14 01:14:58 eklenmiş

 

Güzel bir cilde sahip olabilirsiniz!

Bulun Güzellik Salonu sahibi ve uzman güzellik estetiysen Dilber Bulun, kırışıklar, sivilceler ve yaşlılık lekelerinin önlenebileceğini söyledi.

GÜNAYDIN MERSİN

Bulun, “ Sivilce gibi cilt kusurları, yaşlılık lekeleri ve kırışıklıklar. Hepsi cildimizde görmeye dayanamadığımız cilt problemleri arasında. Tüm bu belirtileri mümkün olduğunca geciktirmek ve hatta durdurmak da aslında kişinin kendi elinde. Nasıl mı? Tabii ki cilt bakımını aksatmayarak” dedi.

Bulun Güzellik Salonu sahibi ve uzman güzellik estetiyseni Dilber Bulun, “Son yıllarda cilt bakımı yöntemleri arasında oldukça revaçta olan dermapen uygulaması da bunlardan biri” dedi.

 Güzellik uzmanı Bulun,  “Dermapen tedavisi nedir?”, “Dermapen uygulaması nasıl yapılır?” ve “Dermapen faydaları ve zararları neler?” gibi sorulara da çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bulun, “ İlk olarak Dermapen Nedir? Sorusuna cevap vermek istiyorum.  Dermapen uygulaması, yüzdeki yaşlanma bulgularının görünümünü azaltmak, cildi sıkılaştırmak ve daha bakımlı bir görünüme kavuşturmak için başvurulan bir yöntem. Cilde pozitif hasarlar vererek  mikroiğne sistemi ile yapıldığı biliniyor. Günümüz modern tıbbı ile de bu uygulama, dermapen adını alıyor.

ABD’de en iyi cilt bakım yöntemi olarak seçilen dermapen, aynı zamanda ciltteki akne, suçiçeği, leke  ve çatlak izleri konusunda da başarılı bir tedavi üstleniyor. Cildin üst tabakası olan epidermise zarar vermeden, soymadan ve cildi tahriş etmeden uygulanabilen bir yöntem olarak nam salıyor. Bu anlamda, dermapen öncesi ve sonrası arasında büyük farkı görebileceğin, mucizevi bir cilt bakım uygulaması desek, sanıyoruz ki yanlış olmaz” diye konuştu..

DERMAPEN NASIL YAPILIR?

 Bulun, “Uygulama öncesi kişinin yüzünde makyaj varsa temizleniyor, aynı zamanda cilt tüm kir kalıntılarından arındırılıyor. Ardından ciltte uygulama yapılacak olan bölgeye, saf hyalüronik asit, mezoterapi solüsyonları uygulaması yapılıyor. Uygulama sırasında ise ciltte birden fazla mikro kanal açılıyor ve bu kanallara titreşimli iğneleme yöntemi uygulanıyor.

Cilde dik olarak hızla girip çıkan iğneler sayesinde cildin iyileşme mekanizmaları tetikleniyor. Tüm bu işlemler ise yaklaşık 20 ile 40 dakika arası sürüyor. Sonuç: Yenilenmiş ve daha genç görünen bir cilt!” şeklinde konuştu.

DERMAPEN NERELERE UYGULANIR?

 Bulun, “Dermapen uygulaması, cildin çeşitli yerlerine uygulanabiliyor. Bunları sıralamak gerekirse;

             Alın bölgesi

             Kaş bölgesi

             Kaz ayağı

             Göz altı torbaları

             Yanak bölgesindeki akne ve skar izleri ile gözenekler

             Üst dudak çizgileri

             Çene bölgesi sarkıklıkları

             Boyun ve çevresi

gibi pek çok yere rahatlıkla uygulanabiliyor. Öte yandan, el bölgesine de uygulanabilen bu yöntem, kol içlerine de yapılabiliyor.

DERMAPEN KAÇ SEANSTA SONUÇ VERİR?

 Dermapen’in kaç seansta sonuç vereceğini değerlendiren Bulun, “ En merak edilen konulardan biri de “Dermapeni kaç seans ve ne sıklıkta yaptırmalı?” yönünde. Dermapen yaptıranlar ile uzmanlar ise 4 hafta ile minimum 4 seansta sonuca ulaşılabileceğini söylüyor. İşlemin tekrarlanması için ise hekim tarafından uygun görülen zaman diliminin daha doğru olacağını belirtelim.

DERMAPEN FAYDALARI NELERDİR?

 Uzman güzellik estetiyseni Dilber ,” Cilt güzelliğinde oldukça etkili bir uygulama olan dermapenin faydalarını aşağıda listeledik. Buna göre dermapen:

             Ciltte leke ve iz bırakmaması nedeniyle tüm cilt tiplerinde rahatlıkla uygulanabiliyor.

             Geleneksel lazer ile cilt güzelleştirme uygulamasından farklı olarak deride ısı oluşturmadan ve deriyi soyma işlemi uygulamadan yenilenmesini sağlıyor.

             Ulaşılması güç tüm bölgelere kolaylıkla uygulama yapılabiliyor.

DERMAPEN ZARARLARI NELERDİR?

 

Cildin çok önemli bir nokta olduğuna dikkat çeken Bulun, “Bu uygulama çoğunlukla cilde zarar verici bir yöntem olmasa da bazı yan etkileri bulunabiliyor ve kimi hastalara uygulanamıyor. Bunlar;

             Alerjik reaksiyonu bulunanlar,

             Diyabet hastaları,

             Cildinde iltihap bulunanlar. şeklinde sıralanabilir. Bu kişiler dermapeni ya hiç yaptırmamalı ya da yaptırmadan önce doktorlarına mutlaka danışmalıdır. Ufak bir not daha; evde veya steril olmayan herhangi bir ortamda, dermapen uygulaması yapmanı veya yaptırmanı asla önermiyoruz. Uygulamayı, mutlaka bir klinik ortamında, alanında uzman kişilere yaptırmalısın. Ayrıca uygulama sonrasında güneş koruyucu krem” dedi.

 KALICI MAKYAJ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Bulun, “Dilber Bulun Güzellik Merkezi olarak, kalıcı makyaj anlamında Dipliner, Dipliner, İpek Kirpik, Saç Simülasyonu, Kirpik perması, microblading işlemleri yapmaktayız Makyaj her zaman bakımlı ve güzel görünmek isteyen tüm kadınların hayatının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bu sebeptendir ki, zaman sıkıntısı olan, gündelik ve iş hayatında bakımlı görünmek isteyen kadınların son zamanlar en çok tercih ettiği yöntemlerden biri de kalıcı makyaj uygulamalarıdır. Bu uygulamalar sayesinde 7/24 bakımlı görünmek çok daha kolay bir hal alıyor. Peki kalıcı makyaj nedir? Kalıcı makyaj, cilt kullanımı için üretilmiş olan doğal boyaların iğne vasıtası ile derinin üst kısmına bırakılması işlemidir. Genelde dövme işlemine benzetilen bu yöntemin en önemli ayırt edici özelliği, epidermise uygulandığı için bir ömür değil, belirli bir süre kalıcı olmasıdır. Kalın kaşlar, kontörlü, dolgun dudakların yeniden trend olmasıyla birlikte, kalıcı makyaj uygulamalarına talep de artmıştır. Kalıcı makyaj uygulamaları kaş, göz ve dudaklar olmakla 3 ayrı bölgeye uygulanmakta ve uygulamalarda farklı teknikler kullanılmaktadır. En çok tercih edilen, kullanılan teknikler microblandig ve micropigmentasyon olmaktadır.

 LEKE TEDAVİSİ NEDİR?

Bulun, “En etkili leke tedavisi yöntemleri, Yüzünüzde çıkan lekeler nasıl tedavi edilir? Leke tedavisi için en uygun dönem ne zamandır? Çoğu kadın ve erkek yüzündeki lekelerden şikayetçi. Yaz güneşinin etkisiyle daha da koyulaşan leke tedavisi için en ideali kış mevsimi. Leke tedavisinde tek bir tedavi yöntemi mevcut değildir. Kişinin cilt yapısı ve lekenin derinliğine bağlı olarak bir ya da birden fazla yöntem leke tedavisinde kullanılabilir” şeklinde konuştu.

 

 


ETİKETLER :
Diğer SAĞLIK haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder