Nazan Arısoy’la ‘Derin Okuma’ atölye buluşmaları
Mersin Sondakika

Nazan Arısoy’la ‘Derin Okuma’ atölye buluşmaları

Yazar ve Tiyatro sanatçısı Nazan Arısoy, derin okuma ve yaratıcı yazarlık atölyelerini faaliyete geçiriyor.
Bu haber 2021-09-10 02:26:10 eklenmiş

 

Nazan Arısoy’la ‘Derin Okuma’ atölye buluşmaları

Yazar ve Tiyatro sanatçısı Nazan Arısoy, derin okuma ve yaratıcı yazarlık atölyelerini faaliyete geçiriyor.

GÜNAYDIN MERSİN

Arısoy, “15 Eylül Çarşamba akşamı saat 20.00-22.00 arası skype üzerinden, 2 saatlik Derin Okuma Atölye çalışmam başlayacak ve herkesi bekliyorum” dedi.

Yazdığı kitaplarla gündem olan yazar ve tiyatro sanatçısı Nazan Arısoy, bu kez de yeni yetenekleri okurlarla buluşturmak için kolları sıvadı.Atasoy, “Atölyenin amacı; Derin okuma nasıl yapılır? Edebi eserlerin nitelikli eser ayrımı nasıl yapılır? Estetik bakış̧ açısı nasıl kazanılır? Metafor ne işe yarar? İşlevsel betimleme, zaman, mekan ve karakter ilişkisi, diyalog ve davranış̧ betimleme, kurguyu oluşturan unsurlar, kurgu çeşitleri, bakış̧ açısı, üslup, anlatım teknikleri konularında bilgi sahip olmak derin okuma için önemli midir? Diğer sanat alanları, bilim dalları ile okumanın ilişkisi var mıdır? Derin okuma yaratıcı yazarlık becerisi de kazandırır mı? Eğer okuduğun kitabı sen yazsaydın, sonu nasıl biterdi ya da nereden anlatmaya başlardın? Yazarın yaşamı nasıldı? Yaşadığı zaman ve zamanın getirdiklerinin kitaba etkisi nelerdir?  Sorularına birlikte cevap bulmak. 20 Kitaplık bir serüven olacak. Belki listedeki kitapları daha önce okumuşsunuzdur ancak bu şekilde ve sosyal bir grupta, farklı bakış açılarına bağlı ve tam teknikleriyle analiz etmemişsinizdir. Farklı ve kaliteli bir çalışma olduğunu ilk derste anlayacaksınız” dedi.

NAZAN ARISOY İLE EYLÜL YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ BAŞLIYOR!

Arısoy yaratıcı yazarlık atölyesi ile ilgili de , “Yeniden online atölyede edebiyat severlerle buluşuyoruz! Keyifli ve kaliteli sosyalleşmek, kişisel olarak gelişmek, zihninizde ve hayatınızda birikenleri ölümsüzleştirmek istiyorsanız atölye de buluşalım.  Eylül 2021 Hafta içi ders almak isteyenler için Salı-Perşembe Hafta sonu ders almak isteyenler için Cumartesi Pazar saat: 15.00-17.00 / 20.00-22.00 aralığında yeni online sınıflarım Yaratıcı Yazarlık için ilk dersine başlayacak.  Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nde, öykü̈ ve romanın nasıl üretildiği hakkında teorik bilgiye sahip olurken aynı zamanda hikâyenin unsurları, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması gibi yazma tekniğine ilişkin konular, yetkin örnekler üzerinden tartışılacaktır. Amaç̧, katılımcıların kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için yol göstermek ve içgörü kazanmalarına yardımcı olmaktır. Derin okuma çalışması ile dünyadan edebiyat örneklerini de değerlendireceğiz. Dersler haftada 1 gün 2 saat, atölye çalışması olduğu için sadece 8 hafta online olarak yapılacak. Kurs bitiminde sınıf katılımcılarının birlikte yazacağı hikaye, dergide basılacak ve yazar adayları ilk kez okurlarıyla buluşacaktır. İletişim için‪ ‪ 0 (544) 129 76 70 numarayı arayın ya da mesaj atıp bilgi alın” diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder