Öğrencilerin ilk çantası Büyükşehir’den
Mersin Sondakika

Öğrencilerin ilk çantası Büyükşehir’den

Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “İlk Çantam” projesi kapsamında Çay Mahallesi İlkokulu’ndaki 1. sınıf öğrencilerine içerisinde kırtasiye malzemelerinin olduğu çantaları dağıttı.
Bu haber 2021-09-07 21:45:32 eklenmiş

 

Öğrencilerin ilk çantası Büyükşehir’den

 

 

Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “İlk Çantam” projesi kapsamında Çay Mahallesi İlkokulu’ndaki 1. sınıf öğrencilerine içerisinde kırtasiye malzemelerinin olduğu çantaları dağıttı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

 Başkan Seçer, minik öğrencilerle sohbet ederek, yüzlerindeki gülüşe ortak oldu. Çantaları alan öğrencilerin teşekkürü üzerine Başkan Seçer, “Başarılı olun. Mutlu olun. Bizim için en büyük teşekkür bu” dedi. Proje kapsamında 13 ilçedeki 180 ilköğretim okulunda eğitim alan dezavantajlı toplam 16 bin öğrenciye çantaları ulaştırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, yüz yüze eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin yüzünü güldüren “İlk Çantam” projesini hayat geçirdi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde yürütülen proje kapsamında, dezavantajlı mahallelerde 1. sınıfa başlayan öğrencilere içerisinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu renk renk çantalar dağıtılıyor. Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi İlkokulu’ndaki öğrencilere çantalarını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer dağıttı. Minik öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Seçer, “Başarılı olun. Mutlu olun. Bizim için en büyük teşekkür bu” dedi.

Seçer’in proje kapsamında katıldığı programa, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, CHP il ve ilçe temsilcileri ile Çay Mahallesi Muhtarı Ahmet Akyol katıldı. “İlk Çantam” projesi kapsamında 13 ilçenin dezavantajlı mahallelerinde 1. sınıfa başlayan minik öğrencilere toplam 16 bin çanta dağıtılıyor. Renk renk çantaların içerisinde silgi, kalem, defter, boya malzemeleri gibi kırtasiye ürünleri yer alıyor.

“YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILIMIZ HAYIRLI OLSUN”

Seçer, Çay Mahallesi İlkokulu’nda eğitim alan 140 öğrenciye çantalarını dağıttı. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Başkan Seçer, “Umut ediyorum pandemi koşullarında korktuğumuz gibi sıkıntılar yaşanmaz. Zaten ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler mutlaka alınır ancak şu da bir realite; uzun aradan sonra yeni eğitim-öğretim yılında pandemi koşullarında bazı komplikasyonların olma ihtimali var. Bunun da tedbirini almamız gerekiyor” dedi. Başkan Seçer, uzaktan eğitime göre pedagojik olarak daha yararlı bir eğitim şekli olan yüz yüze eğitimin devamı için maske, mesafe ve aşının önemine dikkat çekerek, öğretmenlerden görevlilere kadar herkesin aşı olmasının gerekliliğini vurguladı.

“16 BİN ÖĞRENCİMİZE BU ÇANTALARIMIZDAN HEDİYE EDECEĞİZ”

Keyifli ve mutlu bir eğitim yılında tüm öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, şunları söyledi: “Çocuklarımız başarılı olsun, mutlu olsun, huzurlu olsun. Benim dileklerim bu yönde. Biz de tabi ki Belediye olarak, kentin Belediye Başkanı olarak bu sıkıntılı ve zorlu günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği halinde gerekli katkıları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vereceğiz. Özellikle hijyenik şartlara sahip olması, diğer hususlarda bizim yardım edeceğimiz ya da katkı yapacağımız konularda da okullarımıza gereken hizmeti vereceğiz. Bugün de burada okuluna yeni başlayan çocuklarımızla bir araya geldik. İlk çantalarını verdik. Toplamda ilimizde 26 bin öğrenci ilköğretim okulunda eğitim hayatına başladı. İlk kez okullarına gittiler. Biz de onlara ilk kez çantalarını verdik. Toplamda 13 ilçemizde, 180 ilköğretim okulumuzda, 16 bin öğrencimize bu çantalarımızdan hediye edeceğiz. Bu çantalar içerisinde de onların derslerinde kullanacağı defterler, kalemler, boyama kalemleri gibi bazı malzemeler olacak. Tekrar çocuklarımıza başarılar diliyorum. Eğitim ve öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

 

 


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder