AK Partililerden, Gazeteciler Cemiyetine ziyaret
Mersin Sondakika

AK Partililerden, Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek yeni hizmet binasının Mersin basını için hayırlı olmasını diledi.
Bu haber 2021-09-04 16:29:55 eklenmiş

 

AK Partililerden, Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

 

 

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek yeni hizmet binasının Mersin basını için hayırlı olmasını diledi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile AKP Toroslar İlçe Teşkilatı, MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve MGC Yönetim Kurulu Üyesi Abdi Satıroğlu ile bir araya geldi. AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, MGC’nin Mart ayında yapılan olağan kongresinde göreve yeniden seçilen Başkan Tepe ve yönetimini tebrik ederek başarılar diledi.

“VATANDAŞLARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAK İÇİN SAHADAYIZ”

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz da MGC yönetimini yeniden seçilmiş olmalarından dolayı tebrik ederek, yeni hizmet binasının kentteki tüm basın çalışanları için hayırlara vesile olmasını diledi.

 Pandemi yasaklarından sonra yoğun bir çalışma maratonuna başladıklarını dile getiren Yılmaz, 

“Mersin’de çalışıyoruz ve bu çalışmalarımızı gören vatandaşlar seçim falan mı var diyorlar ama öyle bir şey yok. Biz zaten her zaman sahadayız. Özellikle Cumhurbaşkanımızdan dolayı siyaset anlayışı epey değişti. Gece gündüz hiç durmadan çalışıyor. Kendisi durmadan çalışırken bizlerin durması beklenemez. Zorlu bir pandemi sürecinden geçiyoruz. İster istemez Türkiye de bundan etkilendi. 3 yıldır milletvekiliyim fakat bunun 1 buçuk yılı pandemi ile geçti. Dolayısıyla istediğimiz performansı yerine getiremedik çünkü hafta sonları da sokağa çıkma yasakları vardı. Bu süreci ciddiye aldığımız için de temkinli olmak istedik. Bu sebeple teşkilat olarak pek sokağa çıkmamayı tercih ettik. Yasaklar kaldırıldığından bu yana şahsım da dahil tüm teşkilatımız vatandaşın sorunlarını dinleme ve çözüm bulmak adına sahadayız. 1 Ekim’de meclis genel kurulu açılacak, o vakte kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün burada sizlerle birlikte olduğum için de ziyadesiyle memnunum.” diye konuştu.

BAŞKAN TEPE, GENELGENİN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ

Cumhurbaşkanlığının yayımlamış olduğu tasarruf tedbirleri genelgesinin basın kuruluşlarını oldukça zora soktuğunu belirten Başkan R. Kaya Tepe, kararın yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulunarak şunları söyledi: Hem pandemi süreci hem de teknolojik gelişmeler Anadolu basını üzerinde ciddi sorunlar yarattı. Yeni çalışma dönemimizde gazetecilerin, basın yayın kuruluşlarının desteklenmesini istiyoruz. Biliyorsunuz son bir genelgeyle üzüldük, o genelgede kamu kurum ve kuruluşlarının gazete abonelikleri ile alakalı bir tasarruf tedbiri uygulanmıştı. Hakikaten zor şartlar altında gazeteciler görev yapmaya çalışıyorlar. Demokrasinin güçlü olması, özgür olması anlamında gazetecilerin önünün açılması gerekiyor. Yeni dönemde bu kararın tekrar gözden geçirilmesini yönünde bir talebimiz var.

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz bu talebi ilgili birimlere ileteceğini ifade ederek, “Siz zor şartlarda mesleğini icra etmeye çalışan bağımsız gazeteciliği, adil gazeteciliği icra etmeye çalışan çok kıymetli meslek mensuplarısınız. Bu nedenle sizlerin talebi bizlerin başı üstüne. Ben ilgili yerlerle konuşup, talebinizi ileteceğim” dedi.


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder