Kızıltan’dan Araplara yatırım çağrısı
Mersin Sondakika

Kızıltan’dan Araplara yatırım çağrısı

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen organizasyonda Mersin’in yatırım imkanlarını anlatarak Arap yatırımcıları Mersin’e davet etti.
Bu haber 2021-09-02 21:44:40 eklenmiş

 

Kızıltan’dan Araplara yatırım çağrısı

 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen organizasyonda Mersin’in yatırım imkanlarını anlatarak Arap yatırımcıları Mersin’e davet etti.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği’nin (TÜRAP) destekleriyle İstanbul’da düzenlenen 7. Türk Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, İşbirliği Organizasyonu – 5. Türk-Arap Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı, İşbirliği Organizasyonu ve 4. Türk-Arap Otel, Restoran, Kafe, Pastane Ekipmanları Fuarı İşbirliği Organizasyonu’na katıldı. TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar ev sahipliğinde düzenlenen fuarda 5’i Mersin’den olmak üzere toplam 226 firma stant açtı. Fuarları 17 Arap ülkesinden gelen 957 firma temsilcisi ziyaret etti. Arap ülkelerinin yanı sıra fuarı Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Moldova ve Rusya’dan da 61 firma temsilcisi takip etti. 3 gün süren organizasyon süresince düzenlenen panellerin yanı sıra katılımcı Türk ve ziyaretçi Araplar ile diğer ülkelerden gelen firmalar arasında 15 binden fazla ikili görüşme gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, büyükelçiler, müsteşarlar, milletvekilleri ve oda başkanları da fuarın ziyaretçileri arasında yer aldı.

BAŞKAN KIZILTAN ARAP’LARA MERSİN’İN YATIRIM İMKANLARINI ANLATTI

TÜRAP Genel Başkan Yardımcısı Sedat Kutlu’nun daveti sonrası organizasyona katılan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, organizasyon çerçevesinde Türk Arap Yatırım Paneli Umman Tanıtım ve Yatırım Toplantısı panelistleri arasında yer aldı. Ticaret ve Sanayi Odaları İşbirliği Toplantısı’nda da bulunan Kızıltan, ticaretin karşılıklı geliştirilebilmesi adına yapılabilecek çalışmalara katkı sundu.

MÜSAİD Başkanlık Temsilcisi Gazwan Mısırlı’nın moderatörlüğünde düzenlenen Türk – Arap Yatırım Paneli’nin panelistleri arasında MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan yanında Umman Sultanlığı Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Başkanı Reda bin Juma Al Saleh, Meeza Pazarlama ve İletişim Müdürü Khalid bin Suleiman Al Salihi, Duqm Ekonomik Bölge Kurumu İş Geliştirme Departmanı’ndan Amena Alsharjıa, Marsel Genel Müdürü Rashid Al Nasry ile Khazaen Land Port Tanıtım Müdürü Mustafa Al Lawati yer aldı.

Mersin’in yatırım olanakları hakkında bilgi veren Başkan Kızıltan, panelde Arap ülkelerinin birlikte hareket etmesi, güçlerini birleştirmesi, karşılıklı yatırımlarını artırmaları halinde tüm dünyaya yetecek bir zenginliğe ulaşabileceğini vurguladı.

ARAP ÜLKELERİ ODA BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ

Türkiye’nin yanı sıra 7 Arap ülkesinin ticaret ve sanayi odası başkanlarının bir araya geldiği Ticaret ve Sanayi Odaları İşbirliği Toplantısında ise ticaret ve sanayi odaları arasında ortak çalışma geliştirme ve engelleri kaldırmak için fikirler beyan edilerek neler yapılabileceği masaya yatırıldı. Toplantı sonunda yine Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği aracılığıyla iletişimi sürdürmek ve odalar arasındaki işbirliğini kalıcı hale getirmek adına Ocak 2022’de yapılacak olan zirvede tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırıldı.

Zirve sonrasında fuarı gezen Başkan Kızıltan 5 Mersinli 2 de Adanalı firmaya katılım belgelerini takdim ederek çalışmalarında başarılar diledi.


ETİKETLER :
Diğer EKONOMİ haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder