Yörüklerin yolları yapılıyor
Mersin Sondakika

Yörüklerin yolları yapılıyor

Onlar dağların gönüllü bekçileri, ülkenin teminatı Yörükler. Ülke ekonomisi için hem üretiyorlar, hem de bulundukları yerde bayrak vazifesi yapıyorlar.
Bu haber 2021-08-22 14:28:03 eklenmiş

 

Yörüklerin yolları yapılıyor

 

Onlar dağların gönüllü bekçileri,  ülkenin teminatı Yörükler. Ülke ekonomisi için hem üretiyorlar,  hem de bulundukları yerde bayrak vazifesi yapıyorlar.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Erdemli Belediyesi Torosların zirvesinde Yörüklerin hayatlarını kolaylaştırmak için yollar yapıyor, üretimin önündeki engelleri kaldırıyor.

Mersin Erdemli ‘de yaşayan Yörükler, 80 bin küçükbaş hayvan üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Üretimin önünde ki engelleri kaldıran Erdemli Belediyesi, Yörüklerin ulaşımda daha rahat olması için yollarda asfalt ve yol iyileştirme çalışması yapıyor.

Hayvanlarından ürettikleri ürünleri artık daha rahat götürebilmenin kolaylığını yaşayacak Yörükler durumları  “Yörüğün halinden Yörük anlar” sözüyle ifade ediyor.

Üretimin önündeki engelleri kaldırmanın yanı sıra devletin Yörüklere borcunu ödemenin gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Torosların zirvesindeyiz. 1.650 rakımdayız. Burada ciddi bir üretim var. Burada 80 bin küçükbaş hayvan üretimi var. Dolayısıyla bu hayvan üretimi, hem ailelerin bütçesine çok ciddi bir katkı, hem de ülke ekonomisine çok ciddi bir destek sunuyor. Torosların zirvesinde 1.650 rakımında 80 bin hayvan üretimi yaparak burada ülke ekonomisine çok ciddi bir katkı sundular. Üreten insanlarımızın, üreten Belediyecilik anlamında bizde burada, hem aile bütçesine, hem de ülke ekonomisine çok ciddi katkısı olan üreticilerimize destek olmak amacıyla, onların yollarını yapıyoruz. Şuanda biz 1.650 rakımda asfalt yapıyoruz. Çiftçilerimizin hayatlarını daha da kolaylaştırmak adına, faaliyetlerini en güzel şekilde icra etmeleri adına, burada asfalt hizmetini çiftçilerimizin ayağına getirdik. Biz insanlarımız için üreten, çalışan, Ülke ekonomisine katkı sunan insanlarımız için ne yapsak gerçekten az ama bu devletin onlara olan borcunu bir nebze olsun ödemenin gayreti içerisindeyiz. Ödemek gayreti ile şuanda 1.650 rakımda çiftçilerimizin yollarını yapıyoruz ”diye konuştu.

“ÜRETİMİN ÖNÜNDE Kİ ENGELLER KALDIRILIYOR”

Yörükler için yolun önemine dikkat çeken Evdilek Mahalle Muhtarı Durhasan Eser,  “ Burası Evdilek Göz mevki. Burada Evdilek Göz mevkiinde ki bütün hayvancılık yapan insanlarımızın yolları asfaltlanıyor. Evvela Mükerrem başkanımızdan çok çok teşekkür ederim. Evdilek bildiğiniz gibi 8 tane köyün yaylasını barındırıyor. 1.650 rakımından 2.200 rakıma kadar hayvancılık yapılıyor. Yerleşim yeri var. Buradaki insanların hayvanlarıyla sütünden, suyundan, yemini getirip götürmesinde genelde yol lazım. Bu yolların yapılmasında tamamen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun emeği vardır. Ve hizmeti vardır. Allah razı olsun” diye konuştu.

Yolları yapılan Yörükler ise durumdan oldukça memnun.  Durumdan memnuniyetini ifade eden bir Yörük, “Yörüğün halinden başkanımız anlıyor. Sağ olsun var olsun. Başkanımızdan Allah razı olsun diyelim. Her zaman yanımızda. Yörük olduğu için, Yörüğü bildiği için, buradan gittiği için her zaman bize yardımcı olur. Allah razı olsun. Bizimle beraber yolumuzda,  izimizde, yaramızda, acımızda Sonsuz teşekkür ederiz. Var olsun. Kurban olduğum, sağlık selamet versin, güç versin, devam etsin” diye konuştu.

Öte yandan ekiplerin çalışması aralıksız devam ediyor.


ETİKETLER :
Diğer YEREL haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder