Yücelen Vakfı kuruldu
Mersin Sondakika

Yücelen Vakfı kuruldu

Anamur’lu Yücelen ailesi, Türkiye’nin yakın geçmişinde değerli hizmetleri bulunan merhum Rüştü Kazım Yücelen’in anısına gerçekleştirdikleri toplumsal çalışmaları, Yücelen Vakfı çatısı altında kurumsallaştırdılar.
Bu haber 2021-08-22 12:34:14 eklenmiş

 

Yücelen Vakfı kuruldu

 

Anamur’lu Yücelen ailesi, Türkiye’nin yakın geçmişinde değerli hizmetleri bulunan merhum Rüştü Kazım Yücelen’in anısına gerçekleştirdikleri toplumsal çalışmaları, Yücelen Vakfı çatısı altında kurumsallaştırdılar.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Türkiye ve insanlık için hayırlı nesiller yetiştirmek istediklerini belirten TÜGİAD eski başkanı ve Yücelen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Yücelen, vakfın, sağlıklı, spor yapan, kültürel faaliyetlere katılan, evrensel değerlere saygılı, yerel değerleri koruyan ve geliştiren gençler yetiştirmek üzere dünyanın her yerinden her türlü olanağı sağlamak için gayret göstereceğini belirtti.

Anamur’un yetiştirdiği, ülkemize değerli hizmetleri bulunan isimlerden birisi olan merhum Rüştü Kazım Yücelen’in anısına, ailesi, kardeşi Mehmet Yücelen, oğlu Ali Yücelen, Mustafa Yücelen ve Hakan Yücelen, yıllardır hem Anamur’da, hem de Türkiye’nin farklı noktalarında hayırlı işlere imza atmak için çalışıyorlar.

Bu hayırlı çalışmaların kurumsallaşması için 2020 yılında Yücelen Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı kuruldu. Vakıf kurulmasını takiben bu amaca yönelik faaliyetlere kesintisiz olarak devam edildi. Özellikle Corona salgını ortamında uzaktan eğitim konusunda bazı sorunların çözümü için çalışmalar yapıldı. Bazı öğrencilerin eğitimlerinin desteklenmesi için tabletler dağıtıldı; internet hizmetinin erişemediği noktalara uydu interneti kurularak çocukların eğitim ağına bağlanmaları sağlandı.

Salgının neden olduğu katı kurallar nedeniyle eğitim çalışmalarına başlamak için hükümetin normalleşme kararlarını bekleyen Yücelen Vakfı, ilk olarak öğrenciler için Robotics, STEM ve İngilizce &Teknoloji terminolojisi; öğretmenler için de STEM eğiticisi çalıştayı düzenledi. 15 Ağustos 2021 günü Vakfın merkez binasının bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenine, öğrenciler, eğitimciler, Anamur halkı ve Yücelen ailesi katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Anamur Kaymakamı Aydın Memük, Yücelen ailesinin Anamur için yaptıkları çalışmaların çok değerli olduğunu belirterek teşekkür etti. Memük, Yücelen ailesinin yaptığı yatırımlarla yarattığı istihdamın ve katma değerin yanı sıra uzaktan eğitimin zorlukları ve eğitim için yaptıkları çalışmaların da Anamur için önemli olduğunu anlattı. Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan yaptığı konuşmada Yücelen ailesine eğitime yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti.

Jr Robotics kurumu adına Burhan Şengün’ün robotics, kodlama ve STEM eğitimlerinin önemini anlattığı konuşmasının ardından Anamurium antik jenti kazı başkanı Prof. Dr Mehmet Tekocak yaptığı konuşmada zorlu kazı çalışmasının Yücelen Vakfı’nın destekleriyle daha umut verici olduğunu dile getirdi ve Anemurium antik kentinin önemini anlattı. Yücelen ailesi adına Mehmet Yücelen kürsüye çıktı ve Yücelen Vakfı başkanı Dr. Ali Yücelen’i kürsüye davet etti. STEM eğitiminin önemine dikkat çeken Ali Yücelen sözlerine şöyle devam etti: “Eğitime her zaman önem verdik. Anamurlu herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekiyor. Olabilir ki komşunuz geçmişte işleri ters gider, yokluk çeker; çocukların bundan etkilenmemesi gerekir. Çocuklarınızın dışarıda kitap okuyan, teknoloji konuşan çocuklarla mı arkadaşlık yapmasını istersiniz yoksa kötü alışkanlıkları olan çocuklarla mı? O zaman hepimiz elimizden geleni yapacağız.”

İnsanların köklerini kaybetmemesi gerektiğini belirten Yücelen, geçmişte ki Anamur ile bugünkü halini karşılaştırarak Anamur’daki yaşam kalitesini yükseltmek için yapılması gerekenleri anlattı. Anemurium antik kenti kazısına verdikleri desteğe değinen Yücelen; Anamur dışından gelen uzmanların, öğrencilerin özveriyle çalıştığını ve zorlu koşullarda çalıştıklarını belirtti. Anamurluların, sahip oldukları kültürel ve doğal zenginlikler için çalışan insanlara destek olmasını isteyen Yücelen; “Size elinizdeki avucunuzdakini verin demiyorum, ama sizin için çalışan insanlara bir tas yemek bile yapsanız makbule geçer. Rüştü Kazım Yücelen meslek eğitim merkezi inşaatı için bir elektrik sorunu yaşandı. Bir kamu kuruluşu elektrik vermezken oradaki bir galerici dostumuz tek bir şartla elektrik veririm; inşaat bitene kadar tüm elektriğinizi ben vereceğim dedi. Böyle güzel insanların olduğu bir Anamur bize umut veriyor” diye konuştu.

Yücelen Vakfı, Anamur başta olmak üzere faaliyet alanına giren konulardaki çalışmalarla sivil topluma katkı sağlamayı hedefliyor. Vakfın eğitim çalışmaları Yücelen Akademi bünyesinde gerçekleştirilecek. Yetenekli öğrencilere eğitim, burs, seminer gibi olanaklar sağlanacak. Geleneksel el sanatları desteklenecek ve geleneksel sanatları bilenlerden kurs vermeleri sağlanacak. Vakıf, spor, kültür ve sağlık alanlarında da toplumsal yaşam kalitesini arttırmayı hedefliyor.

Robotics, STEM ve yoğun İngilizce eğitiminin başlaması nedeniyle düzenlenen törende farklı ekipler yazılım, kodlama, robotics gösterileri gerçekleştirdi. Anamur Gercebahşiş Yenimahalle ilköğretim okulu Müdürü Bülent Çevik ile Rüştü Kazım Yücelen ilköğretim okulu müdürü Handan Atik, Yücelen Vakfı Başkanı Ali Yücelen’e plaketlerini ve teşekkürlerini ilettiler.


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder