“Taş Mektep Gün Batımı Konserleri” başladı
Mersin Sondakika

“Taş Mektep Gün Batımı Konserleri” başladı

Mezitli Belediyesi ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından ortaklaşa Taş Mektep Gün Batımı Konserlerinin ilki gerçekleştirildi.
Bu haber 2021-08-13 01:08:13 eklenmiş

 

“Taş Mektep Gün Batımı Konserleri” başladı

 

Mezitli Belediyesi ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından ortaklaşa Taş Mektep Gün Batımı Konserlerinin ilki gerçekleştirildi.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

5 hafta boyunca her çarşamba günü Mersin Üniversitesi Konservatuarı sanatçıları tarafından gerçekleştirilecek Taş Mektep Gün Batımı Konserlerinin ilkine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı, muhtarlar, belediye meclis üyelerinin yanı sıra Mersin’in çeşitli iş ve sanat çevresinden davetliler ve sanatseverler katıldı.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Şan-Gitar Konserinde soprano Çiğdem Aladağ ve gitarist Mehmet Özkanoğlu, klasik müziğin birbirinden değerli eserlerini seslendirdi.

Mezitli Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden yaşama döndürülen Esenbağlar Mahallesindeki Cumhuriyetle yaşıt Taş Mektebin duvarlarından yankılanan arya seslerine izleyicilerin alkışları karıştı.

“SADECE MERSİN’DE DEĞİL TÜM TÜRKİYE’DE SES GETİRECEĞİZ”

Büyük emeklerle yapılan restorasyonun ardından toplumun değişik kesimlerinden talep edildiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Biz Taş Mektebin kullanımı konusunda Mersin Üniversitesi Konservatuarından gelen talebi çok doğru bulduk. Burada müzik olsun sanat olsun dediler. Sanatsal eğitimde önemli bir kapı olsun istediler. Burada yapılan çalışmalarla sadece Mersin’de değil tüm Türkiye’de ses getireceğiz. Artık burada sürekli etkinlikler olacak. İlk etapta her hafta Çarşamba günleri burada sanatla dopdolu zamanlar geçireceğiz” dedi.

“SANATIN TÜM OLUMSUZLUKLARI İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ VARDIR”

Sanatın toplumdaki tüm yaraları iyileştirme gücü olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan konuşmasında, “Yangınlarla, sellerle, ekonomik sorunlarla boğuşan insanlarımızı kısa bir anlığına da olsa sanatla farklı dünyalara taşımaya çalışacağız. Tüm olumsuzluklara rağmen sanattan vazgeçmemek gerekiyor. Bir taraftan yüreğimiz oradaki insanlarımızla ama sanatı da ayakta tutarsak bilinçsizce davranışlar en aza inecektir. Çünkü sanatla daha çok ilgilenen insanlar; çevresine, doğasına ve canlılara karşı daha bilinçli oluyor” ifadelerine yer verdi.

“MEZİTLİ BELEDİYESİ İLE BİRLİKTE ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ”

Mezitli Belediyesi tarafından yeniden yaşama kazandırılan Taş Mektebi gördükleri zaman çok heyecanlandıklarına vurgu yapan Mersin Üniversitesi Rektörü Ahmet Çamsarı, “Başkanımızla konuşarak buranın kullanımı konusunda istişare yaptık. Mersin Üniversitesi Konservaturımızın kullanımı konusunda mutabık kaldık. Ama bununla yetinmeyeceğiz bu binayla ilgili çok farklı projeler geliştiriyoruz. Binayı ve çevresindeki çok güzel bahçeyi gençlerimizi sanata yönlendirecek çok farklı aktivasyonlarla kullanmak istiyoruz. Mezitli Belediye Başkanımızın engin düşünceleri ve iş birliğimiz devam ettiği müddetçe çok güzel şeyler yapacağız” diye konuştu.


ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder