Fırat, Mersin’de ziyaretlerde bulundu
Mersin Sondakika

Fırat, Mersin’de ziyaretlerde bulundu

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat, Mersin’de biz dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.
Bu haber 2021-08-13 01:01:56 eklenmiş

 

Fırat, Mersin’de ziyaretlerde bulundu

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)Kültür ve  Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat, Mersin’de biz dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin İl Binasını ziyaret ederek, İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, il ve ilçe teşkilatları ile buluşan Fırat, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Akdeniz Ziraat Odasına ziyarette bulundu.

Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, Yenişehir İlçe Başkanı Hediye Dalgıç, Tarsus İlçe Başkanı Ferhat Gündeş, Mezitli İlçe Başkanı Mehmet Önder Usta, il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı ziyaretlerde, Mersin’in ekonomik ve tarımsal alandaki avantajları ve yaşanan gelişmelerin etkisi konuşuldu.

FIRAT, MERSİN İL YÖNETİMİ İLE EŞİTLİKÇİ KENT YÖNETİMİNİ KONUŞTU

İlk olarak Mersin İl binasını ziyaret ederek, partililerle bir araya gelen Fırat, DEVA Partisinin Eşitlikçi Kent Yönetimi anlayışını anlattı. DEVA Partisi iktidarında, çocuklara, kadınlara, dezavantajlı gruplara yönelik eşitlikçi bir ekonomik yönetim anlayışı belirleyeceklerini belirten Fırat, “Kadına daha güvenli mutlu ve aktif yaşam, yerel yönetim karar süreçlerine katılımını artıran özel istihdam destekleri sağlayacağız. Liyakat ve ehliyet ilkesini gözeterek yerel yönetimlerde kadın istihdamını arttırmak üzere pozitif ayrımcılık yapacağız” dedi.

Daha sonra il binasını gezerek Başkan Cenkcimenoğlu’ndan bilgi alan Fırat, Mersin teşkilatlarının genç ve dinamik yapısının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

“TARIM EYLEM PLANINI ÇUKUROVA’DAN BAŞLATMASI SON DERECE ÖNEMLİ”

Akdeniz Ziraat Odasını ziyaret ederek, Başkan Musa Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Helün Fırat, Genel Başkan Ali Babacan’ın Tarım Eylem Planını Çukurova’dan başlatmasının önemine vurgu yaptı. Oda Başkanı Musa Yılmaz, Mersin’in tarımsal alanda yaşadığı sıkıntılara dikkat çektiği konuşmasında bu yıl iklim nedeniyle yaşanan kayıpların ve sulama alanında karşılaşılan sıkıntıların üretimi durma noktasına getirdiğini söyledi.

Yılmaz, “İklim değişikliği nedeniyle bahçelerin erken uyanması üretimde yarı yarıya kayba yol açtı. Buna bir de yaz aylarında yaşanan kuraklık eklenince tarımsal üretim adeta can çekişir hale geldi. Şuan Akdeniz Sineği bu bölgenin en büyük sorunu. Bu zararlıyla mücadele çok maliyetli. Çiftçilerimiz üretimdeki ağır masrafların altında eziliyor. Tarıma verilen destekler yetersiz. Çiftçilerimizin koşulsuz desteklenmesi gerekmektedir” dedi.

Açıkladıkları Tarım Eylem Planının çiftçilerin yaşadıkları bu sorunların çözümünü sağlayacağını belirten Fırat, “Türkiye’nin yeniden kendine yetebilen bir ülke haline gelmesi için doğru tarım politikaları ve lokal müdahalelerle üreticinin yanında olacağız. Doğru sulama politikaları ile çiftçimizin iklimsel sorunlardan en asgari şekilde etkilenmesi üzerine planlama yapacağız” diye konuştu.

“TAMAMLANAMAYAN YARITIMLAR MERSİN’İN KANAYAN YARASI”

Başkan Cenkcimenoğlu ve parti teşkilatları ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ve yönetimi ile de buluşan Fırat, son yıllarda Mersin'in ekonomik yapısında yaşanan değişimler ve etkilerini konuştu. Mersin’in ekonomik açıdan Türkiye’nin en güçlü kentlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Kızıltan, “Limanıyla, serbest bölgesiyle, sanayi alanları ile son derece dinamik bir yapıya sahip kentimiz var. Başlayan ancak tamamlanamayan yatırımlar, transit bir kavşakta olmasının verdiği sıkıntıların kent ekonomisini olumsuz etkilemektedir. MTSO olarak, işadamlarımızı ve yatırımcıları doğru kanallara yönlendirerek sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Eşitlikçi Kent Planı ile kentlerin gelişimlerinin bir program altına alınacağına dikkat çeken Helün Fırat ise, “Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan kısa sürede Mersin’i iki kez ziyaret ederek bu kentin önemine vurgu yapmıştır. İl başkanımız Sayın Cenk Cenkcimenoğlu ve teşkilatlarımızdan kentimizde yaşanılan sıkıntılarla ilgili ayrıntılı ve sürekli raporlar alıyor buna göre uzman teşkilatlarımızla birlikte çözüm önerilerini ortaya koyuyoruz. Tarım Eylem Planının ayağını Mersin oluşturmuştu. İlerleyen süreçlerde topladığımız veriler ışığında bu kez daha farklı alanlarda eylem planlarımızı kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

 

Toplantıda, MTSO Başkanı Kızıltan, Başkanımız Cenkcimenoglu'na Atatürk rozeti taktı.

“MERSİN’DE TOPLANAN VERİLER PARTİMİZİN EYLEM PLANLARININ TEMELİNİ OLUŞTURACATIR”

DEVA) Partisi Kültür ve  Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat’ın Mersin’de gerçekleştirdiği ziyaretleri değerlendiren Mersin İl başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, “Parti olarak yaptığımız saha çalışmaların başka bir ayağında Sayın Helün Fırat, kentimize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunmuş, parti teşkilatlarımızla toplantılar yapmıştır. Mersin’i de yakından tanıyan Sayın Fırat’ın yaptığı toplantı ve ziyaretlerden elde ettiği veriler partimizin önümüzdeki eylem planlarının temelini oluşturacaktır. Son derece verimli geçen bu ziyaretlerde bizleri ağırlayan Sayın MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Sayın Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz’a misafirperverlikleri için teşekkür ederim” dedi.


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder