Büyükşehir’den öğrencilere tam destek
Mersin Sondakika

Büyükşehir’den öğrencilere tam destek

Büyükşehir Belediyesi MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı Desteği’ başladı.
Bu haber 2021-08-03 22:45:23 eklenmiş

 

Büyükşehir’den öğrencilere tam destek

 

Büyükşehir Belediyesi MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı Desteği’ başladı.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Sınavı kazanmak kadar doğru tercih yapmanın da önemli olduğunu düşünen birçok üniversite adayı, tercih döneminde bir kez daha Büyükşehir’e güvendi. Büyükşehir’in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri 13 Ağustos’a kadar Kongre ve Sergi Sarayı’nda öğrencilere danışmanlık hizmeti verecek.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin üniversite tercihi yapacak öğrenciler için ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı Desteği’ başladı. Ücretsiz olarak verilen danışmanlık hizmetinden MERCİ’ye kayıtlı öğrencilerin dışında kentteki tüm öğrenciler yararlanabiliyor. Alanında uzman rehber öğretmenlerle tercihlerini yapan öğrenciler, tercih sürecini daha rahat geçirme fırsatı buluyor.

TERCİH DANIŞMANLIĞI İLÇELERDE DE SÜRÜYOR

Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri, öğrencilere üniversite tercih dönemlerinde de destek oluyor. Uzman rehberlik öğretmenlerinin 13 Ağustos’a kadar öğrencilere sunacağı ‘Üniversiteye Giriş Tercih Danışmanlığı’ desteğiyle gençlerin geleceğe daha iyi bir şekilde adım atmalarının sağlanması amaçlanıyor. Kongre ve Sergi Sarayı’nda verilen destekten tüm öğrenciler faydalanabiliyor. Büyükşehir’in 9 ilçede yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde de danışmanlık hizmeti veriliyor. Bu süreçte de yalnız olmayan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları bu hizmetle meslek hayatlarına adım adım ilerliyor.

YENİ DÖNEM KURS KAYITLARINA SON GÜN 6 AĞUSTOS

Yeni eğitim-öğretim dönemine alanında uzman öğretmenlerin oluşturduğu kadrolarla hazırlanan Büyükşehir’in Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinin yeni dönem kayıtları da sürüyor. Sınava hazırlanmak isteyen öğrencilerin kayıt işlemleri 6 Ağustos’a kadar devam edecek.

“MERSİN’DEKİ TÜM ÖĞRENCİLERE TERCİH KONUSUNDA DESTEK VERMEYİ AMAÇLADIK”

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MERCİ Danışmanlık Merkezi’nde görevli rehber öğretmen Canan Serin, tercih danışmanlığı günlerinde yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler paylaşarak, şunları söyledi: “MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi olarak organize ettiğimiz tercih günleri hizmetimiz Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlamıştır. Eğitim ve Öğretim Kurs Merkezi’nde görev alan alanında uzman rehber öğretmenlerimizle bu hizmetimiz 13 Ağustos’a kadar devam edecektir. Ayrıca ilçelerimizde yaşayan öğrencilerimizin bu hizmetten faydalanabilmesi için ilçelerimizde de kurs merkezlerimizde tercih danışmanlığı hizmeti aynı zaman diliminde başladı. Biz sadece kendi öğrencilerimize değil, Mersin’deki tüm öğrencilere tercih konusunda destek vermeyi amaçladık. Bu hizmetimiz geçen yıllarda olduğu gibi bu dönemde de 9 ilçemizde devam edecek. Ayrıca üniversitelerimiz tarafından stant kuruldu. Buradan üniversite hakkında bilgi alabilecekler. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı

 


ETİKETLER :
Diğer EĞİTİM haberleri

En çok okunanlar

Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder