“Çalışanların mutlu olduğu bir Türkiye istiyoruz”
Mersin Sondakika

“Çalışanların mutlu olduğu bir Türkiye istiyoruz”

TÜRK–İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikası Akdeniz Bölge Örgütlenme Temsilcisi Mithat Fahlioğulları, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu’nu ziyaret etti.
Bu haber 2021-07-11 20:23:09 eklenmiş

 

“Çalışanların mutlu olduğu bir Türkiye istiyoruz”

 

TÜRK–İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikası  Akdeniz  Bölge Örgütlenme Temsilcisi  Mithat Fahlioğulları, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu’nu ziyaret etti.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Mersin’de ve Türkiye’de sendika hareketlerin durumu, çalışanların iş yaşamında karşılaştıkları zorluklar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu ziyarette işçilerin siyasetten beklentileri  ve DEVA Partisinin bu konudaki programı hakkında görüşler de masaya yatırıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Belediye-İş Sendikasının Mersin’de gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Mithat Fahlioğlulları, çalışanların haklarını alması konusunda ısrarcı olacaklarını söyledi.

Mersin’de kayıtlı 11 bin üyeleri bulunduğunun altını çizen Fahlioğlulları 2. Şubeyi açtıklarını ve Tarsus’ta bir şube daha açmak için çalışma yaptıkları bilgisini aktardı.

Ülkemizin kalkınmasında ve yatırımların gelmesinde nitelikli iş gücünün olması gerektiğine dikkat çeken DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, çalışanların emeğinin karşılığını aldığı ve mutlu olduğu bir ortamın yaratılması gerektiğinin altını çizdi.

Partisinin çalışanların haklarını alması konusunda ki programı hakkında bilgiler veren Cenkcimenoğlu, “Ülkemiz, sendikalaşmanın oldukça yetersiz olduğu, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yerleşmediği, iş kazalarının çok yoğun yaşandığı ve kayıtlı ve kayıtsız olmak üzere ikili bir iş gücü piyasasının olduğu ve sosyal diyaloğun oldukça yetersiz kaldığı bir çalışma hayatı ile karşı karşıyadır. Çalışma hayatını, çalışma barışını tesis ederek ekonomide kayıtlı istihdamı, iş sağlığı ve güvenliğini, verimliliği ve yenilikçiliği artıracak, günümüzde yaşanan teknolojik devrimin ortaya çıkardığı yeni işleri ve iş ilişkilerini kapsayacak şekilde düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Tüm çalışanların sendikal hak ve özgürlüklerden çağdaş normlara uygun biçimde ve azami ölçüde yararlanmalarının önünü açacak tedbirleri alacaklarına vurgu yapan Başkan Cenkcimenoğlu sözlerini şöyle sürdürdü,“Çalışma hayatının işçi, işveren ve devletin sosyal diyaloğu çerçevesinde düzenlenmesi temel önceliğimiz olacaktır. Ekonomik Sosyal Konseyin, AB ve ILO normları çerçevesinde yeniden düzenlenerek kurumsallaşmasını sağlayacağız. Ülkemizin temel ekonomik ve sosyal politikalarının belirlenmesinde, 2009 yılı şubat ayından bu yana toplanamayan Ekonomik Sosyal Konseyin düzenli şekilde toplanmasını ve aktif rol almasını sağlayacağız. Sendikal alanı düzenleyen mevzuatı ILO ve AB standartlarına uygun hale getirecek ve böylelikle tüm çalışanların sendikal hak ve özgürlüklerden çağdaş normlara uygun biçimde ve azami ölçüde yararlanmalarının önünü açacağız. Sendikalaşmayı ve işyerlerinde toplu iş sözleşmesi yapılmasını destekleyeceğiz. Sendikalı işyerlerinin rekabet gücünü korumak amacıyla destek modelleri geliştireceğiz” dedi.

Ziyarete İl Sekreteri Fesih Yıldırım ve Dijital Dönüşüm ve Teknolojileri İzlemeden Sorumlu Başkan Yardımcımız Sedat Topuoğlu da katıldı.

 

 


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder