Başkanlar adaleti konuştu
Mersin Sondakika

Başkanlar adaleti konuştu

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu’nu ziyaret etti.
Bu haber 2021-07-04 23:30:19 eklenmiş

 

Başkanlar adaleti konuştu

 

 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu’nu ziyaret etti.

 

GÜNAYDIN MERSİN

 

Türkiye’de hukuk alanında yaşanan sıkıntıların ve DEVA Partisinin bu alandaki çözüm önerilerinin konuşulduğu ziyarette il yöneticilerimizden, İl Sekreteri Fesih Yıldırım, Dijital Dönüşüm ve Teknolojileri İzlemeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sedat Topuoğlu, Ekonomi işlerinden Sorumlu Başkan Yardımıcısı Selçuk Kızıldamar, Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan yardımcısı Birkan Ölmez, Kadın Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Songül Abdan, İnsan Kaynakları ve Parti içi Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Esra Özkörüklü, Av. Melike Gök Telli, AV. Muhammet Yılmaz ve ilçe yöneticileri de yer aldı.

Bir ülkenin olmazsa olmaz koşulunun adalet ve güven olduğunun altını çizen Başkan Cenk Cenkcimenoğlu, DEVA Partisinin adalet alanında politikalarını anlattı. Parti olarak, toplumda adalet beklentisinin çok yaygın ve güçlü olduğunun farkında olduklarını belirten Başkan Cenkcimenoğlu, "Partimizin temel felsefesi, siyaset ve yönetim anlayışı, adalet değeri üzerine kurulmuştur" dedi.

“ADALET TOPLUMSAL BARIŞIN, HUZURUN, GÜVENLİĞİN VE REFAHIN GÜVENCESİDİR”

Herkese hak ettiğini vermek ve herkesin hakkını koruyup güvence altına almanın ana hedefleri olduğuna vurgu yapan Başkan Cenkcimenoğlu, “Devletlerin meşruiyeti, gücü ve sürekliliği, üzerine kurulu oldukları adalet temelinin sağlamlığıyla ölçülür. “Adalet mülkün temelidir” düsturunu, bu evrensel gerçekliğin veciz bir ifadesi olarak görmekteyiz. Partimiz, adaleti toplumsal ve siyasal yaşamın vazgeçilmez bir ilkesi olarak kabul etmektedir. Toplumsal barışın, huzurun, güvenliğin ve refahın güvencesi olarak görüyoruz. Ülkemizde yaşanan sorunların ve krizlerin temelinde adalet prensibinden sapma yatmaktadır. Adalet esasına dayalı toplumsal düzen, aynı zamanda toplumsal barışın da teminatını oluşturur. Ülkemizin en fazla ihtiyacı olan da budur” diye konuştu.,

“HUKUK TEMELLERİ ÜZERİNE OTURMUŞ BİR TÜRKİYE İÇİN TÜM KESİMLERE ÇAĞRI YAPIYORUZ”

DEVA Partisi, yola çıkarken Genel Başkan Ali Babacan’ın adalet ve hukuk alanında dile getirdiği sözler nedeniyle özellikle avukatlar tarafından büyük ilgi gösterildiğine vurgu yapan Başkan Cenkcimenoğlu, “Parti olarak, ülkemizde yaşanan toplumsal huzursuzluğun ve ekonomik krizin temelinde hukuk sistemimizin güvenilirlikten ve öngörülebilirlikten uzak istikrarsız yapısının yattığına inanmaktayız. Hukuk devleti konusunda ülkemize kaybettiği itibarını yeniden kazandırmak ve güçlü demokrasiler seviyesine ulaşmak partimizin öncelikli hedeflerinden biridir. Yargı bağımsızlığı ilkesi başlı başına bir amaç değil, adaleti sağlayabilmenin bir aracıdır. Ülkemizdeki yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda ciddi sorunlar olduğunun farkındayız. Bu bağlamda ülkemizin iyiliğini düşünen her ferdin, hukukun ve adaletin üstün olduğu bir sistemin kurulabilmesi adına el birliği etmemiz gerekiyor diye düşünüyor tüm kesimlere çağrı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“KİMSENİN KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYE HAKKI YOK”

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ise demokrasilerin sağlıklı işlemesinin, ancak hukuk kurallarının doğru uygulanmasıyla mümkün olduğunun altını çizdiği konuşmasında, “Demokrasinin en önemli ayağı olan siyasetin ve hukukun birlikte çözüm üretmesi gerekiyor. Sizler bir siyasi parti kurarak elinizi taşın altına koydunuz. Maalesef adalet konusunda şüpheye düşünce her alanda büyük çöküşler başlıyor. Ekonomi kötüleşiyor, yönetim kötüleşiyor, ahlaki değerler erozyona uğruyor.  Özellikle ülke olarak genç bir kesiminde büyük kopuş oldu. Bu boşluk bir türlü doldurulamıyor. Gençlerimizi anlayan onlarla yol alan bir parti yok. DEVA Partisini ziyaretimizde gençlerin bu denli çok olması beni ziyadesiyle mutlu etti. Yine kadınların bu denli aktif ve yoğun olduğunu görmek çok güzel bir duygu. Özlediğimiz tabloyu görmekten dolayı ziyadesiyle mutluyuz. Bir şeyler yapmamız lazım.  Özgürlüklerin azı çoğu olmaz. Kimsenin kimseyi ötekileştirmeye hakkı yok. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun temel hak ve özgürlüklere saygı göstermeniz lazım” ifadelerine yer verdi


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder