“İşten çıkarma yasağı mutlaka devam etmelidir”
Mersin Sondakika

“İşten çıkarma yasağı mutlaka devam etmelidir”

Mersin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel kurulunda gündem görüşmeleri sırasında yerinden söz aldı.
Bu haber 2021-06-30 17:53:12 eklenmiş

 

Şimşek  “İşten çıkarma yasağı mutlaka devam etmelidir”

 Mersin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel kurulunda gündem görüşmeleri sırasında  yerinden söz aldı.

 GÜNAYDIN MERSİN

 Milletvekili Şimşek konuşmasında; kısa çalışma ödeneğinin ve işten çıkarma yasağının sona ereceğini hatırlattı. Belediyelerde çalışan işçilerin, işten çıkarılma konusunda tedirgin olduklarını belirten Şimşek “ İşten çıkarma yasağı mutlaka devam etmelidir” dedi.

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında; “Bugün 30 Haziran, kısa çalışma ödeneği ve işten çıkarma yasağı sona eriyor. Özellikle belediyelerde çalışan, sırf siyasi sebeplerden dolayı baskıya uğrayan ve uykuları kaçan, evlerine ekmek götürme mücadelesinde olan işçilerimiz çok büyük bir tedirginlik içerisinde. İşten çıkarma yasağının mutlaka devam ettirilmesi istiyoruz.Kanun hükmünde kararnameyle taşerondan kadroya geçirilen işçilerin, bu haklarının içerisine haksız yere işten çıkarma yasağının ek bir maddeyle konularak kanun hükmünde kararnamenin içerisine mutlaka ilave edilmesi istiyoruz. Aksi takdirde siyasi sebeplerden işten çıkarılıyorlar, mahkemelerden işe iade kararı alıyorlar ama belediye başkanları keyfî uygulamayla, mahkemeden işe iade kararı alan işçileri bile işe başlatmıyor. Yani yarın hem belediye hem buradaki idareciler yüklü tazminat ödemek mecburiyetinde kalacak. Buna mutlaka bir çözüm bulunmasını istiyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

 


ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri

Yazarlar

MERSIN
Arşiv Arama
- -
Copyright © 2024 Günaydın Mersin Gazetesi Gazetesi Tüm hakları saklıdır.
pendik evden eve nakliyatkartal evden eve nakliyattuzla evden eve nakliyatevden eve nakliyat
Gazetemiz MEİGDER Üyesidir
Meigder